• Noc s Andersenom

          • Akcia prebiehala v popoludňajších hodinách. Aktivity pre žiakov boli zamerané na vedomosti, čitateľskú gramotnosť a zručnosti žiakov.  Žiaci pracovali individuálne, ale väčšiu časť v skupinách, aby vedeli spolupracovať medzi sebou. Z aktivít sme prezentovali hlavné informácie o Andersenovi, kde sme využili IKT pomôcky. Vedomostný kvíz bol zameraný na vedomosti o autorovi, tvorbu a čitateľskú gramotnosť, ktorú sme si precvičili prostredníctvom rozprávky o Škaredom káčatku. Ďalšie aktivity boli zamerané na zručnosti a fantáziu žiakov, samozrejme aj ich tvorivosť (skladačka, tvorenie príbehu, vytvorenie kačacieho rybníka a tvorba rozprávkovej postavičky- Disney). Žiaci boli odmenení sladkou odmenou, vecným darčekom. Akcia sa im veľmi páčila a ich spokojnosť a radosť je našom najväčšou odmenou.

          • Nemožné sa stalo skutočnosťou...

          • Naši deviataci Michal Sliško a Július Kora pod vedením Ing. M. Schwarzovej postúpili do záverečného podujatia súťaže Periodická tabuľka prírody. Termín podujatia je 19.4.2023 v Kinosále spoločnosti Slovnaft, a. s. (Vlčie hrdlo 1., Bratislava) od 8:30 do 12:30 hod.. 

            Gratulujeme im a držíme palce.

          • Zápis žiakov do 1. ročníka

          • Slávnostný zápis žiakov do 1.ročníka ZŠ v šk. roku 2023/2024 sa na našej škole uskutočnil dňa 4. apríla 2023. Učiteľky 1.stupňa s radosťou očakávali budúcich školákov, ktorí zasadli do školských lavíc a vyskúšali si aké je to byť "veľkými školákmi" pri práci s pracovným listom. Predškoláci si zaspievali pesničky, zarecitovali básničky  a sfotili sa s včielkou - maskotom našej školy. Predškolákom sa v škole páčilo a už sa tešia na september.

          • Deň otvorených dverí

          • Dňa 30.3.2023 sa konal v našej škole Deň otvorených dverí. Malí predškoláci navštívili našu školu a mali možnosť si pozrieť, ako to v našej škole vyzerá. Spoločne si zaspievali, zahrali na inštrumentálnych nástrojoch, zatancovali, pozreli si školskú knižnicu, výstavku kníh a rómskych časopisov, vymaľovali veľkonočných zajačikov a vajíčka, pozreli si pokusy v učebni chémie, precvičili si názvy farieb a čísel v anglickom jazyku na interaktívnej tabuli a pochutnali si na dobrotách, ktoré pre nich pripravili žiaci našej školy s pomocou učiteľov a kuchárky. Rodičom a deťom bola predstavená práca s Edupage, MS Teams a 3D tlačiarňou.Deň sa vydaril a predškolákom sa v škole veľmi páčilo.

          • Regionálne kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Žiaci našej školy Maroš Sliško (2.A) a Martina Demeterová (5.A) sa zúčastnili regionálneho kola súťaže Hviezdoslavov Kubín. Získali diplomy za účasť a úspešnú reprezentáciu školy. Srdečne blahoželáme!

          • Deň vody

          • Dňa 22.marca 2023 si pripomenuli žiaci našej školy Deň vody rôznymi aktivitami, ktoré pre nich pripravili triedne učiteľky. Žiaci vedia, aká je voda dôležitá pre život rastlín a živočíchov a že je potrebné ňou šetriť. Ako to vyzeralo na Deň vody, si môžete pozrieť vo fotogalérii.

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO 27.3.2023

          • Riaditeľ  Základnej školy , Blatné Remety 98, Blatné Remety  podľa  § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka   na základných školách,  informuje   žiakov a rodičov o udelení riaditeľského voľna žiakom školy  na deň 27. marca 2023 z prevádzkových a organizačných dôvodov (účasť pedagogických zamestnancov na vzdelávaní).

            Vyučovanie pokračuje v utorok 28.3.2023.

          • S knihou je svet krajší

          • Marec je mesiacom knihy a vyučujúce slovenského jazyka p. uč. Gelatičová a p.uč. Paľková v spolupráci s kníhkupectvom Books si pri tejto príležitosti pripravili pre žiakov 1.-9. ročníka výstavku kníh spojenú s prezentáciou, diskusiou a možnosťou zakúpenia knihy, ktorá ich najviac zaujala.

          • Testovanie T9 - 2023

            1. Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ (Testovanie 9 2023, T9 2023) sa uskutoční 22. marca 2023 (streda), náhradný termín je 4. apríla a 5. apríla 2023 (utorok, streda).
            2. Testovanie žiakov sa uskutoční z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra (okrem škôl              s vyučovacím jazykom maďarským), maďarský jazyk a literatúra (v školách s vyučovacím jazykom maďarským) a z predmetov slovenský jazyk a slovenská literatúra (v školách s vyučovacím jazykom maďarským), ukrajinský jazyk a literatúra (na školách s vyučovacím jazykom ukrajinským).
            3. Informácie o Testovaní 9 sú zverejňované na https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9. 
          • Slávnostné vystúpenie v našej škole

          • Dňa 16.3.2023 sa v našej škole uskutočnilo slávnostné vystúpenie pre mamičky a babičky pri príležitosti sviatku žien. V úvode vystúpil žiak 4.A, Sebastián Sliško, ktorý sa v doprovode svojho otca aj brata postaral o krásny hudobný zážitok. Veselý program plný básničiek, pesničiek a tancov, ktorý si pripravili žiaci MŠ a ZŠ rozžiaril tváre všetkých prítomných. Na záver dostala každá mamička a babička darček v podobe kvetu, ktorý im deti s láskou vyrobili.

          • Pozvánka na slávnostné vystúpenie

          • Milé mamky, babky srdečne Vás pozývame na slávnostné vystúpenie Vašich detí pri príležitosti sviatku žien, ktoré sa uskutoční dňa 16.3.2023 o 10.00 hod. v budove našej školy. Tešíme sa na Vás!

             

          • Hviezdoslavov Kubín – školské kolo

          • Marec je mesiacom kníh. Aj tento rok sa uskutočnila v našej škole recitačná súťaž „Hviezdoslavov Kubín“. Žiaci a žiačky I. stupňa a II. stupňa nás obohatili svojím recitačným prejavom a umeleckým zážitkom. V prednášaní poézie a prózy si vybrali pekné texty a niektorí nás naozaj prekvapili. Za pomoci poroty zostavenej z radu našich pani učiteliek sa nám podarilo vybrať jednotlivých žiakov, ktorí budú reprezentovať našu školu v regionálnom kole. Všetkým žiakom sme poďakovali, povzbudili ich, ocenili a samozrejme aj odmenili.Výsledky školského kola súťaže v prednese poézie a prózy sú nasledovné:

            I. kategória:

            1. miesto: Maroš Sliško (2.A)

            2. miesto: Samuel Demeter (3.A)

            3. miesto: Róbert Túr (3.A)

            II. kategória:

            1. miesto: Martina Demeterová (5.A)

            2. miesto: Dária Kellner (6.A)

            3. miesto: Peter Sliško (6.A)

          • Jarné prázdniny

          • Jarné prázdniny začínajú v pondelok 6. marca 2023 a trvajú do piatku 10. marca 2023.    Do školských lavíc sa opäť vrátime v pondelok 13. marca 2023. Žiakom prajeme chvíle plné oddychu a nových zážitkov.

          • Prevencia voči šikanovaniu

          • Žiaci I. stupňa ZŠ sa zúčastnili na besede o šikanovaní, oboznámili sa s pojmom šikanovanie, jeho znakmi, prejavmi, následkami a možnosťami riešenia problémov. Je veľmi dôležité hovoriť o týchto skutočnostiach, aby žiaci vedeli správne reagovať, a čo je hlavné, aby sa vyhýbali tomuto problému. Žiakov táto téma zaujala, a otvorene sa k nej vyjadrovali. Žiaci sa aktívne podieľali aj na rôznych aktivitách prevencie šikanovania.

            PhDr. Ťahlová, Mgr. Mattová Schönová

          • Svetový deň divej prírody

          • 03.03.2023

            Valné zhromaždenie Organizácie spojených národov vyhlásilo 3. marec za Svetový deň divej prírody (World Wildlife Day). Stalo sa tak 20. decembra 2013 na 68. zasadnutí. Cieľom bolo zvýšiť povedomie  o voľne žijúcich živočíchoch a voľne rastúcich rastlinách,o ich prínose, ochrane a o potrebe boja proti nelegálnemu obchodovaniu s nimi, ktoré ohrozuje ich prežitie a ktoré má ďalekosiahle ekonomické, environmentálne a sociálne dosahy.

            Týmto dňom sme sa pomocou kooperatívneho vyučovania tém “Vodného spoločenstva„ a “Význam ľadovcov„ na druhom stupni snažili upozorniť žiakov na množstvo rozmanitých foriem voľne žijúcich živočíchov a voľne rastúcich rastlín, zvýšiť povedomie o mnohých výhodách, ktoré voľne žijúce živočíchy poskytujú ľuďom, a o naliehavej potrebe zintenzívniť boj proti trestnej činnosti, ktorej obeťami sú voľne žijúce živočíchy a ktorá má rozsiahle ekonomické, environmentálne a sociálne dosahy. Ohrozených druhov rastlín a živočíchov a druhov, ktoré si vyžadujú pravidelnú starostlivosť, je na Slovensku mnoho, keďže máme bohatú diverzitu, zachovalú prírodu a enklávy divej prírody, ktoré by sme mali chrániť a zachovať aj pre ďalšie generácie.

             

          • Stolnotenisový turnaj

          • Dňa 1.3. sa na našej škole uskutočnil nultý ročník turnaja v stolnom tenise, ktorý slávnostne zahájil pán riaditeľ Martin Pastirik. Súťaže sa zúčastnili žiaci 2. stupňa pod vedením pani učiteľky Vrábeľovej a pani asistentky Godočíkovej. Žiaci si užívali super atmosféru a zároveň športového ducha.

            Víťazmi sa stali:

            1.miesto: Lukáš Sliško (8.A)

            2.miesto: Eduard Ďuraško (7.A)

            3.miesto: Michal Sliško (9.A)

            Potom si sily zmerali aj s asistentmi ZŠ a zamestnancami obecného úradu.

            Víťazmi sa stali:

            1.miesto: Ján Sliško

            2.miesto: Peter Sliško

            3.miesto: Jakub Gunár.

            Ďakujeme za super športový deň a tešíme sa na ďalší ročník.