• DOD na pracovisku SHMÚ

          • Dňa 22.3.2024 sa uskutoční DOD na pracovisku SHMÚ v Košiciach. Žiaci sa dozvedia zaujímavé informácie o počasí, o tom ako sa pripravuje počasie v RTVS, o hydrológii, klimatológii, kvalite ovzdušia, ako aj o radarových vežiach na Slovensku. 

          • Oznam pre rodičov a zákonných zástupcov žiakov

          • Riaditeľstvo ZŠ Blatné Remety oznamuje všetkým rodičom a zákonným zástupcom žiakov o ich povinnosti dodržiavať zákon v súvislosti s povinnou školskou dochádzkou. Zákonný zástupca dieťaťa musí dbať o to, aby dieťa pravidelne dochádzalo do školy !!!

            • Ak má dieťa v jednom mesiaci vymeškaných 15 a viac vyučovacích hodín ako neospravedlnených, triedny učiteľ to nahlási riaditeľovi školy, riaditeľ školy o tom ihneď upovedomí zriaďovateľa a úrad sociálnych vecí a rodiny. Triedny učiteľ preukázateľne písomne zaznamená 15 neospravedlnených hodín v mesiaci, čo má za následok pozastavenie prídavku na dieťa.

            • 60 neospravedlnených hodín v jednom školskom roku – podnet na začatie priestupkového konania voči zákonnému zástupcovi zo strany obce na základe podnetu školy.

            • 100 neospravedlnených hodín v jednom školskom roku – podnet na začatie trestného stíhania zákonných zástupcov súvisiace s ohrozovaním mravnej výchovy mládeže (trestný zákon).

          • Testovanie T9

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania /NÚCEM/ v školskom roku 2023/2024 realizuje celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ v zmysle zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov /školský zákon/ a podľa § 155 odseku 8 školského zákona sa testovanie uskutočňuje aj na všetkých gymnáziách s osemročným vzdelávacím programom, základných školách.

            Testovania sa môžu zúčastniť aj žiaci podľa § 97 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. V zmysle dokumentu Sprievodca školským rokom 2023/2024 sa riadny termín Testovania 9 v školskom roku 2023/2024 uskutoční v dňoch 20. a 21. marec 2024 (streda, štvrtok).

            Cieľom testovania je získať obraz o výkonoch žiakov na výstupe z nižšieho stredného vzdelávania a poskytnúť školám a širokej odbornej verejnosti spätnú väzbu a komplexnejší obraz o testovaných predmetoch, ktorý môže pomôcť pri skvalitňovaní vzdelávania.

            V Blatných Remetách 4. 3. 2024, Ing. M. Schwarzová výchovný poradca 

             

             

          • Jarné prázdniny

          • Jarné prázdniny začínajú v pondelok 26. februára 2024 a trvajú do piatku 1. marca 2024. Do školských lavíc sa opäť vrátime v pondelok 4. marca 2024. Žiakom prajeme chvíle plné oddychu a nových zážitkov.

          • Recept na dobré priateľstvo

          • Priateľstvo je vzácny dar, nedá sa kúpiť za peniaze a spája ľudí po celom svete. Aj my so žiakmi 2.stupňa sme 23.2.2024 uskutočnili preventívnu aktivitu s cieľom podporiť správnu hodnotovú orientáciu. Žiaci vytvorili aj recept na dobrého priateľa. V závere aktivity sme si priali, aby sme mali v živote skutočných priateľov a boli dobrými priateľmi pre iných!

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 22.2.2024 sa v SO uskutočnil 29.ročník Šalianskeho Maťka. Na tejto okresnej súťaži žiaci súťažili v prednese povesti a boli zaradení do 3 kategórii. Najlepší z každej kategórie postúpili do krajského kola. Našu školu reprezentoval v prednese povesti od Andreja Chudobu – Gajdoš a vlk, žiak Maroš Sliško z 3.A. Za svoju snahu a usilovnosť získal ako ostatní zúčastnení Pamätný list a my sa tešíme na ďalšie súťaže, v ktorých nás s hrdosťou bude reprezentovať a robiť našej škole dobré meno.

             

          • Farebný týždeň v našej škole

          • Aký by bol svet bez farieb?
            Smutný, jednotvárny a pochmúrny.

            Každá farba má svoju symboliku a význam. Naša pani zástupkyňa Ing. Monika Schwarzová prišla s dobrým nápadom spestriť život žiakom aj učiteľom. Farebný týždeň trval od 19.02.2024 do 23.02.2024. Každý deň sme sa všetci obliekli do inej farby. Tešili sme sa na každé nové ráno. Dni v tomto týždni boli pre nás krajšie, radostnejšie a farebnejšie.

             

          • Online exkurzia POĎ ŠTUDOVAŤ OBCHOD

          • Dnes 21. 2. 2024 v čase od 10:00 do 11:00 hod. sa konala online exkurzia slovenskej aliancie moderného obchodu zamestnávateľov: BILLA, KAUFLAND, LIDL, METRO, TESCO, TERNO pre žiakov 8. a 9. ročníka. Žiaci sa dozvedeli o výhodách duálneho vzdelávania a praktického vyučovania počas strednej školy. Išlo o jedinečné podujatie, na ktorom prezentovali zamestnávatelia spolu s absolventami daných odborov. Podelili sa o svoje skúsenosti a postrehy. Odpovedali na otázky žiakov ohľadom štúdia obchodu, o výhodách a nevýhodách.

            Výchovná poradkyňa Ing. M. Schwarzová

          • Farebný týždeň

          • Po prvýkrát sa na našej škole uskutoční budúci týždeň tzv. farebný týždeň. Žiaci a učitelia sa v daný deň oblečú do týchto farieb.

            PONDELOK - červená

            UTOROK - modrá

            STREDA - zelená

            ŠTVRTOK - biela

            PIATOK - čierna

          • Valentín na našej škole

          • 14. februára sme si na našej škole pripomenuli sviatok sv. Valentína. Na tento deň sme sa pripravovali už vopred, a to rozhlasovou reláciou, ktorá bola venovaná histórii sviatku sv.Valentína. Žiaci si vytvárali valentínske pozdravy, ktoré adresovali svojej kamarátke, kamarátovi, mamke, pani učiteľke... . Do valentínky napísali niečo milé a veselé. Veď podarovať niekomu milé slovo a úsmev je pre nás všetkých viac ako iné dary.

            14. február je deň, kedy otvorene prejavujeme náklonnosť tým, ktorých máme radi, a na ktorých nám záleží. Ľudia  si v tento deň medzi sebou vymieňajú dary, kvety či sladkosti v tvare srdca. Inak to nebolo ani u nás, keď naši žiaci dostali sladké muffinky, ktoré pre nich pripravili šikovné pani učiteľky. 

          • Karneval

          • Fašiangy sú symbolom veselosti, zábavy a hlavne obdobím karnevalov. A takýto fašiangový karneval nechýbal ani v našej škole. Dňa 09.02.2024 sa naša škola premenila na rozprávkové kráľovstvo plné postavičiek a detských masiek. Žiaci sa vo svojich maskách predviedli na školskej chodbe a počas toho ich sledovala svojim bystrým okom naša porota. A nemali to vôbec jednoduché. Rozhodovanie poroty bolo náročné, vyžadovalo to aj určitý čas, ale s výsledkom sme boli všetci spokojní. Krásne vyzdobená školská chodba sa premenila na tanečný parket s rôznymi rozprávkovými bytosťami. K príjemnej karnevalovej nálade nechýbala dobrá hudba s pestrým programom.  Súčasťou karnevalu bola aj  tombola, v ktorej mohli žiaci vyhrať zaujímavé ceny. Všetci sa perfektne zabavili, vytancovali, vyskákali. Okrem zábavy sa žiaci mohli tešiť zo ho občerstvenia v podobe muffinov a džúsu. V takejto atmosfére sa niesol celý karneval, zabávali sa všetci. Už teraz sa tešíme, že sa takto spoločne stretneme aj o rok.

          • Deň komplimentov

          • Dňa 24. januára aj naši žiaci oslávili Deň komplimentov, ktorého cieľom bolo povedať si navzájom čo najviac milých slov a oceniť to, čo sa nám páči na iných. Vyskúšali, aké to je kompliment dať a zároveň aj prijať. Zistili, ako málo stačí k tomu, aby niekomu spríjemnili deň.

          • Beseda BEZPEČNE ONLINE

          • Žiaci 7. - 9. ročníka sa dnes zúčastnili besedy s názvom BEZPEČNE ONLINE. Prostredníctvom aplikácie Kahoot si vyskúšali kvíz o bezpečnosti na internete. Najúspešnejší v kvíze boli: 1.miesto: Tomáš Sliško (9.A), 2.miesto: Miroslav Sliško (8.A), 3.miesto: Ján Sliško (9.A). Žiaci získali certifikát a sladkú odmenu. 

             

          • Vesmír očami detí

          • Dňa 22.01.2024 vyjadrili žiaci našej školy vnímanie vesmíru výtvarným spracovaním témy. Aké práce vytvorili, si môžete pozrieť vo fotogalérii. V školskom kole boli úspešní: Dária Kellner, Patrícia Banomová, Dávid Sliško, Katrin Ciara Slišková, Dianka Slišková, Maroš Sliško a Erika Cifrová. Ich práce postupujú do okresného kola, ktoré budú reprezentovať našu školu.

          • Projekt Požičaná planéta

          • Požičaná planéta je komplexný program environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety pre udržateľný rozvoj, ktorý vzniká v spolupráci dive 2000 production, s.r.o., Fakulty prírodných vied UKF v Nitre a OZ Požičaná planéta pre školy. Program prináša kľúčové témy udržateľného rozvoja, rozdelené do piatich tematických okruhov: Odcudzenie, Konzum, Biodiverzita, Zmena klímy a Budúcnosť je v našich rukách. KAMPAŇ 100 ŠKÔL medzi ktorými sme aj mi! Akokoľvek sme hrdí na to, že sme dokončili prvý tematický okruh programu Požičaná planéta, ktorý nesie názov Odcudzenie a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR ho schválilo ako súbor učebných pomôcok, s pokorou si uvedomujeme, že jeho implementovanie do vzdelávania na všetkých základných školách si vyžaduje širokú spoločenskú podporu. Sme presvedčení, že nič nie je dôležitejšie, a preto sa v mene budúcnosti našich detí obraciame na všetky ekonomické a občianske subjekty so žiadosťou o zapojenie do "Kampane 100 škôl".

            Cieľom kampane je dostať moderné, pútavé a zrozumiteľné environmentálne vzdelávanie, ktoré predstavuje program Požičaná planéta a jeho prvý tematický okruh Odcudzenie, na všetky základné a stredné školy na Slovensku. Veríme, že sa nájde dostatok partnerov spomedzi ekonomických subjektov, občianskych združení a nadácií, ktoré podporia našu iniciatívu. Jej podstatou je, že jednotliví partneri zakúpia pre 100 škôl kompletnú sadu Požičaná planéta III. Biodiverzita Požičaná planéta III. – Biodiverzita pozostáva z: • Odborná metodická príručka pre pedagogickú prax "Environmentálna výchova a udržateľný rozvoj III., Biodiverzita" - 134 strán, 38 environmentálnych aktivít • USB "Požičaná planéta III." so 4 filmami: • 4 Enviro-zošity : Kód draka; Prirodzený výber; Kam kráča život?; Odtrhnutí z reťaze