• "Cestička umením - Farebný Egypt"

          • Dňa 12. apríla 2023 sa uskutočnilo školské kolo výtvarnej súťaže s názvom "Cestička umením - Farebný Egypt". Daria Kellner a Dávid Sliško vytvorili pekné práce, ktoré budú reprezentovať našu školu v celoslovenskej súťaži  s príznačným názvom. Súťažiacim držíme palce.

          • Deň Zeme

          • Oslavy Dňa Zeme majú každý rok vlastnú tému a v roku 2023 je mottom „Investujte do našej planéty“. Jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch poskytované Zemou. Je potreba si uvedomiť, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné, a preto sa treba venovať otázkam životného prostredia. Žiaci našej školy si tiež pod vedením p.uč.Schwarzovej pripomenuli tento významný deň, ktorý si pripomíname od roku 1970. Triedni učitelia realizovali so žiakmi rôzne aktivity. Žiaci vytvárali 3D zemegule, pracovali s PL, riešili tajničku a maľované čítanie o našej planéte. Nezabudli na aktivitu, kde si rozoberali, čo je pre životné prostredie  prospešné a čo mu škodí. Aj naša škola celoročne zbiera papier, baterky. Planétu máme len jednu, je to náš domov, a myslime na to: „Príroda je ako matka, dáva plným priehrštím a nežiada od teba nič než úctu, porozumenie a lásku.“

            Aj žiaci 1. stupňa oslávili Deň Zeme rôznymi aktivitami – zábavným kvízom o triedení odpadu, maľovaním na chodník, zbieraním odpadkov v okolí školy, vypracovaním PL, či kreatívnym stvárnením Zeme.

          • Prvé miesto je naše ...

          • Prvé miesto je naše.... Naši deviataci Michal Sliško a Július Kora úspešne obhájili prezentáciu na záverečnom podujatí súťaže Periodická tabuľka prírody 19.4.2023 v Kinosále spoločnosti Slovnaft. Získali prvé miesto a notebook pre školu. Gratulujeme a držíme palce do ďalšej súťaže v Prahe.

          • Pozvánka na triedne rodičovské združenie

          •  

            Vážení rodičia, pozývame Vás na  triedne rodičovské združenie,

            ktoré sa uskutoční dňa 20.04.2023 od 13.30 hod. do 15.30 hod. v jednotlivých triedach.

            Tešíme sa na Vašu účasť!

          • Deň Zeme

          • Deň  Zeme 22. apríl 2023

            Celý svet si dnes pripomína, aké dôležité je chrániť našu planétu. Medzinárodný deň Matky Zeme alebo skrátene Deň Zeme oslavujeme od roku 1970. Zásluhu na tom má environmentálny aktivista a senátor Spojených štátov z Wisconsinu Gaylord Nelson, ktorý si zaumienil, že prostredníctvom Dňa Zeme zareaguje      na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia.

            Cieľom tohto dňa a aj našej školy  je, aby sme si pripomenuli našu závislosť od cenných darov, ktoré nám Zem dáva. Uvedomili si, že prírodné zdroje nie sú nevyčerpateľné. Treba sa preto v dnešných časoch hlavne, venovať otázkam ochrany životného prostredia a zachovania biodiverzity pre budúce generácie.

             

          • Noc s Andersenom

          • Akcia prebiehala v popoludňajších hodinách. Aktivity pre žiakov boli zamerané na vedomosti, čitateľskú gramotnosť a zručnosti žiakov.  Žiaci pracovali individuálne, ale väčšiu časť v skupinách, aby vedeli spolupracovať medzi sebou. Z aktivít sme prezentovali hlavné informácie o Andersenovi, kde sme využili IKT pomôcky. Vedomostný kvíz bol zameraný na vedomosti o autorovi, tvorbu a čitateľskú gramotnosť, ktorú sme si precvičili prostredníctvom rozprávky o Škaredom káčatku. Ďalšie aktivity boli zamerané na zručnosti a fantáziu žiakov, samozrejme aj ich tvorivosť (skladačka, tvorenie príbehu, vytvorenie kačacieho rybníka a tvorba rozprávkovej postavičky- Disney). Žiaci boli odmenení sladkou odmenou, vecným darčekom. Akcia sa im veľmi páčila a ich spokojnosť a radosť je našom najväčšou odmenou.

          • Nemožné sa stalo skutočnosťou...

          • Naši deviataci Michal Sliško a Július Kora pod vedením Ing. M. Schwarzovej postúpili do záverečného podujatia súťaže Periodická tabuľka prírody. Termín podujatia je 19.4.2023 v Kinosále spoločnosti Slovnaft, a. s. (Vlčie hrdlo 1., Bratislava) od 8:30 do 12:30 hod.. 

            Gratulujeme im a držíme palce.

          • Zápis žiakov do 1. ročníka

          • Slávnostný zápis žiakov do 1.ročníka ZŠ v šk. roku 2023/2024 sa na našej škole uskutočnil dňa 4. apríla 2023. Učiteľky 1.stupňa s radosťou očakávali budúcich školákov, ktorí zasadli do školských lavíc a vyskúšali si aké je to byť "veľkými školákmi" pri práci s pracovným listom. Predškoláci si zaspievali pesničky, zarecitovali básničky  a sfotili sa s včielkou - maskotom našej školy. Predškolákom sa v škole páčilo a už sa tešia na september.