• ČÍTAJME SI

          • Aj v tomto školskom roku sa naša škola zapojila už do 14. ročníka celoslovenského detského čitateľského maratónu s názvom ČÍTAJME SI. Organizátorom akcie je Linka detskej istoty. Vedúca školskej knižnice s učiteľkami 1.stupňa zorganizovali toto podujatie, ktorého cieľom bolo podporiť a zvýšiť záujem detí o čítanie kníh.

          • Bádateľská konferencia Praha 2023

          • V dňoch 24. 5. - 26. 5. 2023 Tomáš Sliško a Mirko Sliško žiaci školy ZŠ Blatné Remety idú opäť reprezentovať školu na Bádateľskú konferenciu do Prahy z projektu Globe. Budú obhajovať dvojročnú prácu žiakov II. stupňa v projekte Globe v sledovaní fonológie listov lipy malolistej a sledovaní počasia. Prezentovať budú v anglickom jazyku nakoľko to bude konferencia s medzinárodnou účasťou/ Gruzínsko, Taliansko, Česko, Írsko, Malta, Holandsko,Slovensko/. Držíme palce. Ak by ste si chceli pozrieť prezentáciu tu je link: https://prezi.com/view/VxtZM2SFvqzPwXzny07X

          • Didaktické hry

          • Didaktické hry na 1. stupni sa uskutočnili 19.5.2023. Žiaci cez zábavné a pohybové aktivity si precvičili vytrvalosť, pozornosť a disciplínu. Žiaci 2. stupňa mali účelové cvičenie, kde si v praxi overili teoretické poznatky v mimoriadnych situáciách, zdravotnej príprave, pohybu a pobytu v prírode, dopravnej výchove a vo výchove k bezpečnému správaniu.

          • Deň matiek

          •  

            Keď mi hladí vlasy, veselo sa smeje,

            žiari ako slnko, aj keď vonku leje.

            Ráno mi dá božtek a pred spaním znova,

            do uška mi šepká tie najmilšie slová.

            Ja ju občas hnevám, potom ma to mrzí,

            a keď začnem plakať, utiera mi slzy.

            Nie vždy splním všetko, čo jej predtým sľúbim,

            no aj tak ju stále nadovšetko ľúbim.

            Chcem zakričať nahlas, nech to všetci viete,

            mám najlepšiu mamku v celom šírom svete!

             

            Aj naše deti dňa 18.5.2023 spoločne v kultúrnom dome pripravili pre svoje mamičky program. Spoločne sme strávili krásny deň a ďakovali za zážitky s detičkami, tančekmi a básničkami.

          • Pohybom ku zdraviu

          • Dňa 12.5.2023 sa na našej škole konal deň pohybových hier zameraný na obezitu. Žiaci boli veľmi kreatívni, vytvorili plagát o zdravej výžive, vymodelovali ovocie a zeleninu z plastelíny a zašportovali si na čerstvom vzduchu formou rôznych pohybových hier. Ďakujeme spoločnosti M.A.D.D. FRUIT, ktorá zasponzorovala pre žiakov ovocie, na ktorom si pochutnali.

          • Dopravné ihrisko Sobrance

          • Dňa 11. 05. 2023 žiaci 3.A, 4.A., 5.A až 9.A priamo v praxi absolvovali výcvik dopravnej výchovy na DDI v Sobranciach. Na štvorkolesových vozidlách a prípojných vozidlách si mali možnosť prakticky vyskúšať jazdu na križovatke so svetelnou signalizáciou, križovatke s kruhovým objazdom, križovatke s dopravnými značkami. Tí odvážnejší si mohli vyskúšať aj simulátor prevrátenia. Žiaci sa tešia už teraz na to, že si to prídu opäť na leto zopakovať.

          • SOS DEŇ v Michalovciach

          • Žiaci 3. – 9. ročníka sa 28.5. zúčastnili podujatia SOS DEŇ v Michalovciach. Počas siedmeho ročníka podujatia mali žiaci možnosť vidieť záchranárov, policajtov, hasičov. Uvideli rukojemnícku drámu, prepad autobusu, zlaňovanie zo strechy. Zaujímavé boli aj policajné psy v akcii či zásah kukláčov.

            Potom navštívili Kino Centrum  v MsKS Michalovce, kde si pozreli film Ako som sa naučila lietať.

             

          • Návšteva redaktora Romana Goroľa

          • Našu školu navštívil redaktor RTVS pán Roman Goroľ, ktorý napísal básnickú zbierku Studený dotyk strateného rána, ktorú vydala Štátna vedecká knižnica v Prešove. So žiakmi uskutočnil besedu o svojom živote, o úspechoch, ktoré dosiahol a motivoval žiakov k dosahovaniu vlastných cieľov. Pán Goroľ uskutočnil aj rozhovory o úspechoch žiakov, ktoré dosiahli v okresných, krajských aj celoslovenských súťažiach a projektoch. Relácia pod názvom Zvony nad krajinou bude odvysielaná v rádiu Regina.