• Informácie k nástupu detí do školy v šk. roku 2023/2024

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Riaditeľstvo ZŠ v Blatných Remetách Vám oznamuje, že slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční v pondelok 4. septembra 2023 o 8.30 hod. Všetky organizačné pokyny a informácie budú poskytnuté prostredníctvom triednych učiteľov po slávnostnom otvorení školského roka.

            Tešíme sa na Vás!

          • Letná škola

          • Letná škola – 1. deň

            V rámci letnej školy sme sa odviezli turistickým vláčikom zo železničnej stanice v Michalovciach do múzea Veteránov. Viezli sme sa cez celé mesto, centrum Michaloviec a Kertu. Naším cieľom bolo preniesť žiakov do čias, v ktorých nežili. Zároveň im dať možnosť obdivovať technickú zručnosť i zmysel pre eleganciu našich predkov. Nachádzali sa tam autá vyrobené pred rokom 1920...

            Mladší žiaci v škole cestovali rozprávkou a zábavnými aktivitami sa preniesli do rozprávky Medovníkový domček. 

            ​​​​​​​

            ​​​​​​​​​​​Letná škola – 2. deň

            Do školy k nám zavítali pracovníci CHKO VIHORLAT. V besede nás informovali o správaní v chránenej krajinnej oblasti, upozornili na najčastejších obyvateľov lesov v CHKO VIHORLAT. V rámci besedy si žiaci aj zasúťažili v skladaní puzzle. Mladší žiaci kreslili obľúbené zvieratká a starší vyrábali maketu mokradí. Počas celého dňa bola k dispozícii pre žiakov aj virtuálna realita prepožičaná z katedry geografie UPJŠ Košice pani Mgr. Čirčovou, za čo veľmi pekne ďakujeme.​​​​

            ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

            Letná škola – 3. deň

            Navštívili sme filmové predstavenie „Elementy“. Film sa odohrával v meste živlov, kde spolu žijú obyvatelia ohňa, vody, zeme a vzduchu. Príbeh rozprával o priateľstve medzi mladou ohnivou dievčinou Ember a vodným mládencom Wadom. Film sa deťom a rodičom veľmi páčil, preto na konci filmu vyjadrili svoje pocity z neho potleskom.

             

            Letná škola - 4.deň

            V tento slnečný deň sme s deťmi a ich rodičmi navštívili zvieraciu farmu Klokočinu. Pani učiteľka Mgr. Paľková pripravila pre deti zaujímavý kvíz o zvieratkách žijúcich na farme. Po súťažení sme sa osviežili v miestnom bufete, deti boli kŕmiť zvieratká, jazdili na motokárach v areáli farmy a niektorí aj na koňoch. Strávili sme zábavné dopoludnie, ktoré si určite v budúcnosti ešte zopakujeme.

            Letná škola - 5.deň

            V závere letnej školy nás čakala diskotéke, tombola, hasiči s penou , na čo sa deti najviac tešili. Ani sme sa nenazdali a bol tu posledný deň letnej školy. Deti si robili náramky priateľstva a po penovej šou si zajedli chutné langoše, ktoré nám pripravil pán zástupca s pani kuchárkou. Každé dieťa dostalo certifikát o úspešnom zvládnutí letnej školy. Všetkým učiteľom ďakujeme za čas a námahu, ktorú vynaložili na prípravu letnej školy. Ďakujeme aj veliteľovi dobrovoľného hasičského zboru Michalovi Vaľovi a všetkým hasičom, že nám v týchto horúčavách nasnežili.