• Deň komplimentov

          • Dňa 24. januára aj naši žiaci oslávili Deň komplimentov, ktorého cieľom bolo povedať si navzájom čo najviac milých slov a oceniť to, čo sa nám páči na iných. Vyskúšali, aké to je kompliment dať a zároveň aj prijať. Zistili, ako málo stačí k tomu, aby niekomu spríjemnili deň.

          • Beseda BEZPEČNE ONLINE

          • Žiaci 7. - 9. ročníka sa dnes zúčastnili besedy s názvom BEZPEČNE ONLINE. Prostredníctvom aplikácie Kahoot si vyskúšali kvíz o bezpečnosti na internete. Najúspešnejší v kvíze boli: 1.miesto: Tomáš Sliško (9.A), 2.miesto: Miroslav Sliško (8.A), 3.miesto: Ján Sliško (9.A). Žiaci získali certifikát a sladkú odmenu. 

             

          • Projekt Požičaná planéta

          • Požičaná planéta je komplexný program environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety pre udržateľný rozvoj, ktorý vzniká v spolupráci dive 2000 production, s.r.o., Fakulty prírodných vied UKF v Nitre a OZ Požičaná planéta pre školy. Program prináša kľúčové témy udržateľného rozvoja, rozdelené do piatich tematických okruhov: Odcudzenie, Konzum, Biodiverzita, Zmena klímy a Budúcnosť je v našich rukách. KAMPAŇ 100 ŠKÔL medzi ktorými sme aj mi! Akokoľvek sme hrdí na to, že sme dokončili prvý tematický okruh programu Požičaná planéta, ktorý nesie názov Odcudzenie a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR ho schválilo ako súbor učebných pomôcok, s pokorou si uvedomujeme, že jeho implementovanie do vzdelávania na všetkých základných školách si vyžaduje širokú spoločenskú podporu. Sme presvedčení, že nič nie je dôležitejšie, a preto sa v mene budúcnosti našich detí obraciame na všetky ekonomické a občianske subjekty so žiadosťou o zapojenie do "Kampane 100 škôl".

            Cieľom kampane je dostať moderné, pútavé a zrozumiteľné environmentálne vzdelávanie, ktoré predstavuje program Požičaná planéta a jeho prvý tematický okruh Odcudzenie, na všetky základné a stredné školy na Slovensku. Veríme, že sa nájde dostatok partnerov spomedzi ekonomických subjektov, občianskych združení a nadácií, ktoré podporia našu iniciatívu. Jej podstatou je, že jednotliví partneri zakúpia pre 100 škôl kompletnú sadu Požičaná planéta III. Biodiverzita Požičaná planéta III. – Biodiverzita pozostáva z: • Odborná metodická príručka pre pedagogickú prax "Environmentálna výchova a udržateľný rozvoj III., Biodiverzita" - 134 strán, 38 environmentálnych aktivít • USB "Požičaná planéta III." so 4 filmami: • 4 Enviro-zošity : Kód draka; Prirodzený výber; Kam kráča život?; Odtrhnutí z reťaze

          • Novoročné prianie

          • Do nového roku Vám prajeme veľa zdravia, šťastia, osobných a pracovných úspechov.

                                                                                                                 Kolektív ZŠ Blatné Remety