• Medzinárodný deň bez internetu

          • 29. január je Medzinárodným dňom bez internetu. Aj naši žiaci si tento deň na hodinách informatiky pod vedením p. uč. Čigášovej a Mattovej Schönovej pripomenuli zaujímavými aktivitami. Aspoň na jeden deň vymenili wifinu za spoločenské hry a rôzne aktivity. Prečítali si knihu, zahrali si spoločenské hry Človeče, nehnevaj sa!, Šach a precvičili si svoje vedomosti v rôznych skladačkách a štipcovačkách.

             

          • Vesmír očami detí

          • Dňa 26.01.2023 vyjadrili žiaci našej školy vnímanie vesmíru výtvarným spracovaním témy. Aké práce vytvorili, si môžete pozrieť vo fotogalérii. V školskom kole boli úspešní: Daria Kellner, Patrícia Banomová, Dávid Sliško, Katrin Ciara Slišková, Dianka Slišková, Maroš Sliško, Marián Sliško a Nikolas Kirvej. Ich práce postupujú do okresného kola, ktoré budú reprezentovať našu školu.

          • Exkurzia na Okresnom súde v Michalovciach

          • Dňa 23.01.2023 sa žiaci 7.,8.a 9.ročníka ZŠ Blatné Remety zúčastnili exkurzie na Okresnom súde v Michalovciach. Pri vstupe na Okresný súd sme všetci museli prejsť kontrolou. Priestormi OK súdu nás sprevádzal sudca JUDr. D. Petričko, ktorý žiakom ozrejmil význam práva a oboznámil ich s priebehom súdneho pojednávania a jeho aktérmi (obžalovaný, advokát, sudca, prokurátor, senát). Žiaci boli aj priamo prítomní na  súdnom pojednávaní, ktoré sa týkalo spáchania trestnej činnosti. Taktiež sme mali možnosť vidieť celu, v ktorej sa zdržiavajú väzni čakajúci na súdny proces.

            Exkurzia sa vydarila, žiaci sa dozvedeli zaujímavé informácie a uvedomili si, že bez práva, zákonov a nariadení by naša spoločnosť nemohla fungovať.

            PhDr. M. Ťahlová

          • Projekt Požičaná planéta

          • Požičaná planéta je komplexný program environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety pre udržateľný rozvoj, ktorý vzniká v spolupráci dive 2000 production, s.r.o., Fakulty prírodných vied UKF v Nitre a OZ Požičaná planéta pre školy. Program prináša kľúčové témy udržateľného rozvoja, rozdelené do piatich tematických okruhov:
            Odcudzenie, Konzum, Biodiverzita, Zmena klímy a Budúcnosť je v našich rukách.

            KAMPAŇ 100 ŠKÔL, medzi ktorými sme aj my!

            Akokoľvek sme hrdí na to, že sme dokončili prvý tematický okruh programu Požičaná planéta, ktorý nesie názov Odcudzenie a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR ho schválilo ako súbor učebných pomôcok, s pokorou si uvedomujeme, že jeho implementovanie do vzdelávania na všetkých základných školách si vyžaduje širokú spoločenskú podporu. Sme presvedčení, že nič nie je dôležitejšie, a preto sa v mene budúcnosti našich detí obraciame na všetky ekonomické a občianske subjekty so žiadosťou o zapojenie do "Kampane 100 škôl". 

            Cieľom kampane je dostať moderné, pútavé a zrozumiteľné environmentálne vzdelávanie, ktoré predstavuje program Požičaná planéta a jeho prvý tematický okruh Odcudzenie, na všetky základné a stredné školy na Slovensku. Veríme, že sa nájde dostatok partnerov spomedzi ekonomických subjektov, občianskych združení a nadácií, ktoré podporia našu iniciatívu. Jej podstatou je, že jednotliví partneri zakúpia pre 100 škôl kompletnú sadu Požičaná planéta I. – Odcudzenie.

            Požičaná planéta I. – Odcudzenie pozostáva z:

            • Odborná metodická príručka pre pedagogickú prax "Environmentálna výchova a udržateľný rozvoj I., Odcudzenie" - 134 strán, 38 environmentálnych aktivít
            • USB "Požičaná planéta I." so 4 filmami: Kráľovná Karpát, Ostrov zlých duchov, Inštinkt, Bohatí či chudobní?
            • 4 Enviro-zošity, celkom 49 pútavých úloh, 4 hry, 4 kreatívne plagáty
          • Zimná výzdoba v našej škole

          • Tak, ako vždy, aj tento rok, nechýba v našich triedach zimná výzdoba, na ktorej sa podieľali žiaci pod vedením svojich triednych učiteľov. Čo pekné vytvorili, si môžete pozrieť vo fotogalérii.