• Online exkurzia

          • Dňa 28.2.2023 sa žiaci 8.A a 9.A triedy zúčastnia online exkurzie, ktorú pripravila Slovenská aliancia moderného obchodu. Tvoria ju nasledovní zamestnávatelia: BILLA, KAUFLAND, LIDL, METRO, TESCO, DM DROGERIE MARKT a TERNO. Dozvedia sa na nej výhody duálneho vzdelávania a praktického vyučovania počas strednej školy. Jedná sa o jedinečné podujatie, na ktorom budú prezentovať zamestnávatelia spolu s absolventmi daných odborov. Podelia sa o svoje skúsenosti a postrehy. Radi žiakom porozprávajú čo je na štúdiu obchodu najkrajšie, čo ich najviac baví a aké sú hlavné výhody. Rovnako radi zodpovedia všetky otázky.

             

            V Bl. Remetách 27. 2 . 2023                                                                    Ing. M. Schwarzová

             

          • Deň Slnka - výtvarná aktivita

          • Deň Slnka - Deň Slnka vyhlásila OSN v rámci programu pre životné prostredie UNEP. Slnko je naša najbližšia hviezda a zároveň najjasnejšia hviezda na oblohe. Svojím žiarením vytvára podmienky života organizmov na Zemi. Deň je určený nielen na pripomenutie významu a dôležitostí Slnka, ale aj na propagáciu ekológie a významu ochrany životného prostredia, odborných činností a pozorovaní v oblasti slnečnej fyziky. Opäť sme sa zapojili výtvarnou prácou žiačky 6.A, Darii Kellner .

          • Výtvarná súťaž VTÁCTVO MOKRADÍ

          • Zapojili sme sa do tejto súťaže s cieľom podpory vnímania mokradí ako významných centier biodiverzity a  domova ohrozených druhov vtáctva a dôležitosti ich ochrany. Žiačka 6.A triedy Daria Kellnerová prispela do tejto súťaže svojou predstavou o mokradiach. Snažila sa svojou maľbou zdôrazniť rozmanitosť a význam mokradí  pre prírodu a ľudstvo, ale tiež potrebu ich ochrany. 

            Opis súťaže

            Pestrosť života v mokradiach je fascinujúca. Sú domovom vzácnych a ohrozených druhov vtáctva. Mŕtve ramená riek, močiare, zaplavené lúky, bez nich by krajina bola chudobnejšou a to nielen na pohľad. Práve tieto biotopy lákajú množstvá vodného vtáctva a sú dejiskom fascinujúceho prírodného divadla aj tajomných príbehov, ktoré prebiehajú bez nášho povšimnutia. Nahliadnite s nami do tohto čarovného sveta pomocou výtvarných techník v súťaži Vtáctvo mokradí. Volavky popolavé, volavky purpurové, beluše, vzácne druhy ako chochlačka bielooká, potápka červenokrká, rybárik riečny, ale aj majestátny orliak morský, tieto všetky a mnohé iné vtáčie druhy sú závislé na mokraďných biotopoch.

            Mokrade si zaslúžia náš obdiv a ochranu!!!!

             

          • Karneval v našej škole

          • Karneval nechýbal v našej škole ani tento rok. Žiaci si dali na výbere masiek naozaj záležať. Snažili sa zaujať nielen farebnosťou, ale aj originálnosťou. Za svojimi žiakmi nezaostávali ani ich učiteľky, a tiež prišli do školy v krásnych maskách. Karneval moderovala p.uč. Mgr. Fiľková, ktorá mala pre žiakov pripravený zaujímavý program. Zábavné súťaže striedali tanečné kolá, "masky" tancovali, predvádzali sa, súťažili a samozrejme nechýbala ani tombola. Porota mala najťažšiu úlohu a nakoniec odmenila tie najkreatívnejšie masky zaujímavými cenami. Záver karnevalu patril vyhláseniu kráľovnej a kráľa karnevalu.

             

          • Valentínky z lásky

          • Deň sv. Valentína, každý žiak si pripomína maľovaným pozdravom so srdiečkom plným lásky v ňom. Tak to bolo aj v našej škole, kedy žiaci 1. - 4. ročníka vytvorili pekné pozdravy a srdiečka k tomuto sviatku.

          • Sopky v ZŠ Blatné Remety

          • Žiaci II. stupňa sa zapojili do projektu „Urob si svoju sopku“ v rámci predmetov biológia, geografia, chémia. V budove školy sa koná výstavka týchto prác. Počas týždňa  môžeš svojim hlasom vybrať aj ty svoju najkrajšiu sopku. Najkrajšie práce budú ocenené riaditeľom  školy .

          • Informácia pre rodičov a zákonných zástupcov žiakov

          • Dávame do pozornosti, že s účinnosťou od 1. januára 2023 nastali zmeny v postihovaní tzv. záškoláctva. Novelou zákona č. 369/2022 Z. z. dochádza k zmene v postihovaní záškoláctva, kde sa sprísňujú skutkové podstaty priestupkov alebo správnych deliktov.

            Spomínanou novelizáciou sa teda sprísňujú skutkové podstaty priestupkov alebo správnych deliktov a obce sú od 1.1.2023 povinné, nie oprávnené ako to bolo doteraz, ukladať pokuty.

            Priestupkom alebo správnym deliktom bude v zmysle § 37 ods. 1 a § 37a ods. 1 zákona o štátnej správe v školstve - neospravedlnené vynechanie viac ako 15 vyučovacích hodín v kalendárnom mesiaci v rámci povinnej školskej dochádzky, zanedbávanie starostlivosti o povinné predprimárne vzdelávanie dieťaťa; najmä jeho neprihlásením na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania alebo ak dieťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, neospravedlnene vynechá viac ako päť dní v mesiaci.

            Pre úplnosť uvádzame aj minimálnu  výšku pokút, ktorá sa určuje na 30 €. Podľa nového znenia § 37 ods. 3, resp. § 37a ods. 1 zákona o štátnej správe v školstve za porušenie povinnosti v oblasti dodržiavania povinnej školskej dochádzky, resp. povinného predprimárneho vzdelávania už obec má povinnosť uložiť pokutu (čiže už to nebude len možnosť, ako to bolo doteraz). Pokutu tiež bude možné uložiť aj opakovane, teda napríklad aj každý mesiac.

            Zdroj: ZMOS

          • Testovanie T9

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania / NÚCEM / v školskom roku 2022/2023 realizuje celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ v zmysle zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov /školský zákon/ a podľa § 155 odseku 8 školského zákona sa testovanie uskutočňuje aj na všetkých gymnáziách s osemročným vzdelávacím programom, základných školách. Testovania  sa môžu zúčastniť aj žiaci podľa § 97 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. 

            V zmysle dokumentu Sprievodca školským rokom 2022/2023 sa riadny termín Testovania 9 v školskom roku 2022/2023 uskutoční v dňoch 22. a 23. marec 2023 (streda, štvrtok).

             

            Cieľom testovania je získať obraz o výkonoch žiakov na výstupe z nižšieho stredného vzdelávania a poskytnúť školám a širokej odbornej verejnosti spätnú väzbu a komplexnejší obraz o testovaných predmetoch, ktorý môže pomôcť pri skvalitňovaní vzdelávania.

             

             V Blatných Remetách 1. 2. 2023                                              Ing. M. Schwarzová                   

                                                                                                               výchovný poradca