• Novoročné prianie

          • Do nového roku Vám prajeme veľa zdravia, šťastia, osobných a pracovných úspechov.

                                                                                                                 Kolektív ZŠ Blatné Remety

             

          • Vianočná pošta pre seniorov

          • Žiaci 1. stupňa sa opäť zapojili do  7. ročníka Vianočnej pošty pre seniorov a do výzvy: Spravme Vianoce neznámym starkým v domovoch. S radosťou tvorili krásne vianočné pozdravy, rukou písané priania, ktoré sú pre nich symbolom toho, že niekto na nich myslí. K vianočným pozdravom pridali aj teplé objatie v podobe čajového vrecúška.

            Mgr. Mattová Schönová

          • Vianočná besiedka

          • Už nadišiel nádherný vianočný čas a kúzlo Vianoc je všade okolo nás. Zázračné Vianoce, stromček sa ligoce... Dnes sa svetielka šťastia rozžiarili nielen na stromčeku, ale aj v očkách našich žiakov. Vianočnou besiedkou sme si pripomenuli blížiace sa Vianoce.
            Po skončení programu si deti aj rodičia mohli prezrieť prezentáciu vianočných výrobkov a mali možnosť zakúpiť si ich na vianočnej burze.

          • MINIKRIMI

          • Opäť sa zapájame do súťaže spoločnosti Slovnaft MINIKRIMI. Držíme si palce pri riešení, nech nám šťastie praje....#krimichemia #spoludokazemevela

          • Testovanie 9 2024

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            v zmysle dokumentu Sprievodca školským rokom 2023/2024 sa riadny termín Testovania 9 v školskom roku 2023/2024 uskutoční v dňoch 20. a 21. marca 2024 (streda, štvrtok). 20. marca 2024 sa Testovanie 9 uskutoční na všetkých školách s vyučovacím jazykom slovenským a ukrajinským z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra a na školách s vyučovacím jazykom maďarským z matematiky a maďarského jazyka a literatúry. 21. marca 2024 sa Testovanie 9 uskutoční iba na školách s vyučovacím jazykom maďarským zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry a na školách s vyučovacím jazykom ukrajinským z ukrajinského jazyka a literatúry. Náhradný termín testovania sa uskutoční 04. a 05. apríla 2024 (štvrtok a piatok). Organizáciu externého testovania žiakov upravuje zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a vyhláška č. 223/2022 Z. z. o základnej škole v znení neskorších predpisov. Testovanie 9 zabezpečuje NIVaM.

            Cieľom testovania je získať obraz o výkonoch žiakov na výstupe z nižšieho stredného vzdelávania a poskytnúť školám a širokej odbornej verejnosti spätnú väzbu a komplexnejší obraz o testovaných predmetoch, ktorý môže pomôcť pri skvalitňovaní vzdelávania.

            V Blatných Remetách, 7. 12. 2023                                    Ing. M. Schwarzová, výchovný poradca

          • Mikuláš v škole

          • Je len málo dní, na ktorých príchod deti čakajú tak, ako na Mikuláša. Aká by to bola škola, ktorú by Mikuláš obišiel? Aj do našej školy zavítala trojica, bez ktorej by Deň sv. Mikuláša nebol tým, čím je. Mikuláša, anjelika a čertiska očakávali aj naše deti. Veru, veru, radosť striedal strach. Tí, ktorí boli dobrí sa, samozrejme, nemali čoho obávať. A tí, ktorí boli neposlušní, čertovi sľubovali všetko možné. Aj slzičky sa kotúľali dole líčkom. Všetko sa na dobré obrátilo, Mikuláš bol štedrý, každému porozdával darčeky. Deti mu zarecitovali a zaspievali. Tento deň sme zakončili Mikulášskou diskotékou, na ktorej sa deti poriadne vyšantili.

          • Medzinárodný deň nenakupovania

          • 23. november je tohto roku Medzinárodným dňom nenakupovania. Často nakupujeme veci, bez ktorých sa dá žiť, a nie sú pre kvalitný život nevyhnutné. Týmto dňom by sme chceli poukázať na prepojenosť sveta a podporiť ochranu životného prostredia. V súvislosti s tým si koordinátor FG pripravil pre žiakov druhého stupňa aktivity. Najskôr si žiaci pozreli video ako prebieha nákupná horúčka v rôznych nákupných centrách na BLACK FRIDAY. Nasledovala aktivita búrka nápadov, kedy žiaci mali na tabuľu napísať prvé čo im napadne v súvislosti s BLACK FRIDAY  a debata, kde sa žiaci mohli vyjadriť  k obsahu videa a vyjadriť svoj názor na tento nákupný sviatok. V krátkom texte sa žiaci dozvedeli o jeho pôvode a o význame slova konzumerizmus. Žiaci si na papier napísali všetky veci, ktoré by si v obchode kúpili (potraviny, oblečenie, drogériu, atď.) a potom ich rozdeľovali do dvoch stĺpcov -  veci ktoré potrebujú a veci, ktorých sa vedia vzdať. V závere ešte porovnávali obrázky, vyjadrovali svoje pocity a zároveň sa dozvedeli o význame pojmov banánová republika a detská práca a obrázky ich donútili sa zamyslieť nad tým, ako nadmerné nakupovanie zaťažuje našu planétu.

          • Svetový deň sporenia

          • S cieľom posilňovať finančnú gramotnosť malých aj veľkých vznikla už v roku 1924 myšlienka Svetového dňa sporenia (posledný pracovný deň v mesiaci október). Tento deň pripadol na jesenné prázdniny, preto sa aktivity presunuli na novembrové dni. 15.11.2023 sa pod vedením koordinárora FG pani učiteľky Šepeľákovej a pani učiteľky Fiľkovej uskutočnili aktivity pre I. stupeň. Cieľ bol jasný – hovoriť o dôležitosti rozumného a bezpečného narábania s peniazmi, o vytváraní optimálnej rovnováhy medzi spotrebou a úsporami, čo je dôležitou súčasťou života každého človeka. Žiaci sa naučili, aké dôležité je nielen sporiť, ale aj starať  sa o svojich blízkych, keď to najviac potrebujú a sami to už nedokážu. Motiváciou pre žiakov bola krátka rozprávka „O kúzelnom strome“. Nasledovala diskusia, v ktorej sa žiaci aktívne zapájali a vysvetľovali jednotlivé situácie z rozprávky. Nadväzujúc na rozprávku si mali žiaci na pripravené hárky napísať alebo nakresliť tri veci, ktoré by chceli, aby im rodičia kúpili. Z nakreslených troch vecí sa museli jednej vzdať a prečiarknuť ju. Rovnako aj ďalšiu. Takto sme poukázali na potrebu mať niečo nasporené. 16.11.2023 sa pod vedením koordinátora FG uskutočnili aktivity pre druhý stupeň. Žiaci pracovali s tajničkou, v ktorej si zopakovali pojmy z finančnej gramotnosti. Následne sa v skupinách snažili sformulovať definíciu sporenia a vysvetľovali dôležitosť sporenia. Pracovali na úlohách, v ktorých rozlišovali výdavky a príjmy. Nakoniec sa snažili vymyslieť a zahrať scénku na tému sporenie.

             

          • Kvíz Deň boja za slobodu a demokraciu

          • Pri príležitosti dňa 17. novembra – Dňa boja za slobodu a demokraciu sa uskutočnil kvíz pre žiakov 5. a 6. ročníka. Žiaci si tak rôznymi aktivitami pripomenuli udalosti zo 17. novembra 1989, kedy naši rodičia i starí rodičia spoločnými silami v silnej túžbe po slobode pripravili pre nás možnosť žiť v krajine, v ktorej môžeme chodiť do školy, čítať knihy a časopisy, demokraticky voliť, všetci môžeme slobodne cestovať. Niektorým žiakom sa v kvíze darilo viac, niektorým menej. Víťazmi sa stali: 1. miesto: trieda 5.A a 2. miesto: trieda 6.A. Víťazom srdečne blahoželáme!

          • Európsky týždeň boja proti drogám

          • Zdá sa, že deti o drogách počúvajú všade: v televízii, v rádiu, v správach alebo online, v hudbe aj vo filmoch. Aj my sme dňa 27.11.2023 v rámci EUROPSKÉHO TÝŽDŇA BOJA PROTI DROGÁM uskutočnili preventívnu aktivitu ,,DROGY NIE!“ pre žiakov 1. a 2. stupňa. Jej cieľom bolo zdôrazniť význam prevencie v boji proti zneužívaniu drog a zvýšiť povedomie žiakov o legálnych, ale i nelegálnych drogách. Vysvetliť im, prečo môžu drogy poškodiť ich zdravie, vzťahy s priateľmi a rodičmi aj ich budúcnosť.

             

          • Medzinárodný deň chudoby

          • Dňa 6. 11. 2023 sa konala beseda  so žiakmi 5.A a 6.A o medzinárodnej chudobe vo svete. Žiaci si pozreli prezentáciu a riešili zadané úlohy učiteľkou Mgr. Čigášovou. Podľa Eurostatu bolo v roku 2023 v EÚ ohrozených chudobou alebo sociálnym vylúčením 95,3 milióna ľudí, čo predstavuje takmer 22 % populácie EÚ. Očakáva sa, že poslanci vyzvú na zintenzívnenie opatrení na podporu ľudí žijúcich v chudobe, ako aj na opatrenia na odstránenie chudoby v Európe.

            Nedávne prudké zvýšenie cien energií v dôsledku ruskej invázie na Ukrajinu malo za následok nárast inflácie a životných nákladov v EÚ. Podľa Eurostatu má najmenej jeden z troch ľudí žijúcich v súkromnej domácnosti v EÚ problém pokryť svoje náklady.

            Medzinárodný deň za odstránenie chudoby, ktorý si každoročne pripomíname 17. októbra, podporuje dialóg a porozumenie pre ľudí žijúcich v chudobe. Oceňuje úsilie a boj ľudí žijúcich v chudobe a poskytuje im príležitosť vyjadriť svoj názor.

          • METODICKÝ DEŇ V ŠKOLE ZŠ BLATNÉ REMETY

          • Dňa 26.10.2023 sa v priestoroch školy ZŠ Blatné Remety konal metodický deň pre vedúcich MZ a PK v základných školách v pôsobnosti Spoločného školského úradu Vinné. V spolupráci s krajským pracoviskom NIVAM v Košiciach na metodickom dni lektorovali RNDr. Slávka Ropeková /Aktivizácia žiakov prostredníctvom digitálnych nástrojov/ a Mgr. Štefánia Kudlíková /Metódy aktívneho učenie sa žiakov zamerané na rozvoj čitateľskej gramotnosti/. V mene riaditeľa školy ďakujeme aj sponzorom podujatia projektu Globe, spoločnosti Slovnaft a celému pedagogickému zboru a ostatným zamestnancom ZŠ Blatné Remety za výborne zorganizované podujatie.

          • JESEŇ NA NAŠEJ ŠKOLE

          • Prišla k nám jeseň a spolu s ňou sa do jesenného šatu obliekla aj naša škola. V rámci októbra nám takto vyzdobili školu šikovné ruky a nápady našich detí a pedagógov.

          • Oznam

          • ROZHODNUTIE O OBMEDZENÍ PREVÁDZKY A PODMIENOK ŠKOLSKÉHO VYUČOVANIA VO VŠETKÝCH TRIEDACH ZÁKLADNEJ ŠKOLY

          • Projekt GLOBE pokračuje

          • V tomto školskom roku 2023/2024 opäť pokračujeme v projekte Globe. So žiakmi II. stupňa budeme robiť pozorovania oblohy, určovanie zrážok, sledovanie  teploty vzduchu.....

                          Pod vedením pani učiteľky Schwarzovej a Čigášovej.