• EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV

          • Koniec septembra sa na „starom kontinente“ už tradične spája s oslavami Európskeho dňa jazykov, ktorý si pripomíname 26. septembra. Aj my sme si spolu s deťmi tento deň pripomenuli aktivitami s vyučujúcimi cudzích jazykov, ktoré sa učia na našej škole.V školskej kuchynke sme si upiekli čokoládový brownies a uvarili ruský čaj. Tieto chvíle sme si spríjemnili aj spevom anglických a ruských piesní.

             

             

             

          • Vedecké okienko - Oceán v skúmavke

          • Ďalšou našou úlohou bude na hodinách chémie skúmať vplyv okysľovania na živočíchy  a korálové útesy.  Budeme robiť chemický rozbor vody.

            Vďaka vedeckému kuriérovi Oceán v skúmavke si to môžeme vyskúšať! Nebojte sa, nebudeme rozpúšťať schránky živých organizmov. Ako prvé si ale pripravíte zásaditý roztok a odfiltrujete nerozpustnú zrazeninu, ktorú využijete ako simuláciu schránok morských organizmov. Roztok nebudeme vylievať,  ale posnažíme sa z neho chemicky rozbiť molekulu vody na vodík a kyslík. Celý okruh uzatvoríme  zapálením zmesi vodíka s kyslíkom a vyrobíte tak opäť vodu.. Vedecký kuriér Oceán v skúmavke je pripravovaný v spolupráci s Vedeckým okienkom.

          • KOZMICKÝ STRÁŽCA - Planetárna obrana

          • Tak ako každý rok, aj tento sa naša škola zapojila do Noci výskumníkov. Na školu prichádza Vedecký kuriér Kozmický strážca. Zábavnou formou budú bádať žiaci II. stupňa našej školy.

            Hrozí Zemi zrážka s nebezpečným vesmírnym telesom? Ako sa monitorujú asteroidy a kométy, ktoré by mohli krížiť dráhu našej Zeme okolo Slnka? A ak by nám aj niečo hrozilo, vedeli by sme sa účinne brániť? Vedecký kuriér – Kozmický strážca Vám odpovie na všetky tieto otázky pomocou interaktívnej aplikácie a sprievodnej brožúrky.

            VEDECKÝ KURIÉR KOZMICKÝ STRÁŽCA VZNIKOL V SPOLUPRÁCI SO SPOLOČNOSŤOU DEUTSCHE TELEKOM IT  SOLUTIONS A STARTUP CENTROM INNOVLAB. 

             

             

             

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

          • Dňa 4.9.2023 sa opäť otvorili brány našej školy. Po odznení štátnej hymny pán riaditeľ, Mgr. Martin Pastirik, začal slávnostné otvorenie nového školského roka 2023/2024.  Srdečne privítal všetkých žiakov, zvlášť prvákov a poprial im veľa šťastia a osobných úspechov. Po krátkom príhovore predstavil kolektív učiteľov a ostatných zamestnancov školy a všetkým poprial úspešný a pohodový školský rok. Školský rok je otvorený a nás čaká desať mesiacov usilovnej práce,  ktorú spoločnými silami hravo zvládneme.Tak nech sa nám všetkým darí.

          • Informácie k nástupu detí do školy v šk. roku 2023/2024

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Riaditeľstvo ZŠ v Blatných Remetách Vám oznamuje, že slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 sa uskutoční v pondelok 4. septembra 2023 o 8.30 hod. Všetky organizačné pokyny a informácie budú poskytnuté prostredníctvom triednych učiteľov po slávnostnom otvorení školského roka.

            Tešíme sa na Vás!

          • Letná škola

          • Letná škola – 1. deň

            V rámci letnej školy sme sa odviezli turistickým vláčikom zo železničnej stanice v Michalovciach do múzea Veteránov. Viezli sme sa cez celé mesto, centrum Michaloviec a Kertu. Naším cieľom bolo preniesť žiakov do čias, v ktorých nežili. Zároveň im dať možnosť obdivovať technickú zručnosť i zmysel pre eleganciu našich predkov. Nachádzali sa tam autá vyrobené pred rokom 1920...

            Mladší žiaci v škole cestovali rozprávkou a zábavnými aktivitami sa preniesli do rozprávky Medovníkový domček. 

            ​​​​​​​

            ​​​​​​​​​​​Letná škola – 2. deň

            Do školy k nám zavítali pracovníci CHKO VIHORLAT. V besede nás informovali o správaní v chránenej krajinnej oblasti, upozornili na najčastejších obyvateľov lesov v CHKO VIHORLAT. V rámci besedy si žiaci aj zasúťažili v skladaní puzzle. Mladší žiaci kreslili obľúbené zvieratká a starší vyrábali maketu mokradí. Počas celého dňa bola k dispozícii pre žiakov aj virtuálna realita prepožičaná z katedry geografie UPJŠ Košice pani Mgr. Čirčovou, za čo veľmi pekne ďakujeme.​​​​

            ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

            Letná škola – 3. deň

            Navštívili sme filmové predstavenie „Elementy“. Film sa odohrával v meste živlov, kde spolu žijú obyvatelia ohňa, vody, zeme a vzduchu. Príbeh rozprával o priateľstve medzi mladou ohnivou dievčinou Ember a vodným mládencom Wadom. Film sa deťom a rodičom veľmi páčil, preto na konci filmu vyjadrili svoje pocity z neho potleskom.

             

            Letná škola - 4.deň

            V tento slnečný deň sme s deťmi a ich rodičmi navštívili zvieraciu farmu Klokočinu. Pani učiteľka Mgr. Paľková pripravila pre deti zaujímavý kvíz o zvieratkách žijúcich na farme. Po súťažení sme sa osviežili v miestnom bufete, deti boli kŕmiť zvieratká, jazdili na motokárach v areáli farmy a niektorí aj na koňoch. Strávili sme zábavné dopoludnie, ktoré si určite v budúcnosti ešte zopakujeme.

            Letná škola - 5.deň

            V závere letnej školy nás čakala diskotéke, tombola, hasiči s penou , na čo sa deti najviac tešili. Ani sme sa nenazdali a bol tu posledný deň letnej školy. Deti si robili náramky priateľstva a po penovej šou si zajedli chutné langoše, ktoré nám pripravil pán zástupca s pani kuchárkou. Každé dieťa dostalo certifikát o úspešnom zvládnutí letnej školy. Všetkým učiteľom ďakujeme za čas a námahu, ktorú vynaložili na prípravu letnej školy. Ďakujeme aj veliteľovi dobrovoľného hasičského zboru Michalovi Vaľovi a všetkým hasičom, že nám v týchto horúčavách nasnežili.

          • Letné prázdniny

          • Pedagogický zbor ZŠ Blatné Remety želá svojim žiakom a rodičom krásne prežitie letných prázdnin a dovoleniek. Dovidenia v septembri.

            Letné prázdniny trvajú od 1. júla 2023 do 31. augusta 2023. Nástup do školy v novom školskom roku 2023/2024 je 4. septembra 2023.

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023

          • V piatok 31. júna 2023 si žiaci našej školy odniesli dlhoočakávané koncoročné vysvedčenie. Za nami je ďalší školský rok naplnený usilovnou prácou, starosťami, ale i radosťami. Za výborné výsledky boli ocenení žiaci,    ktorí úspešne reprezentovali našu školu a ktorí dosiahli v tomto školskom roku výborný prospech.

               

          • Exkurzia: Vynálezy - Vedecká hračka

          • Dva dni pred ukončením školského roka sa žiaci 1. stupňa vybrali v doprovode pani učiteliek a rodičov na exkurziu do Michaloviec. Exkurzia sa žiakom páčila. Zaujali ich najmä vedecké hračky a vynálezy. Nechýbali ani hry v parku, zmrzlina a občerstvenie. 

          • Deň Slnka

          • Žiačka Daria Kellner sa zúčastnila výtvarnej súťaže Deň Slnka. Deň je určený nielen na pripomenutie významu a dôležitostí Slnka, ale aj   na propagáciu ekológie a významu ochrany životného prostredia, odborných činností a pozorovaní v oblasti slnečnej fyziky. Žiačka získala pamätný list. Gratulujeme!

          • Kaštieľ v Humennom - exkurzia

          • Dňa 23. 6. 2023 sa žiaci II. stupňa našej školy zúčastnili exkurzie do kaštieľa v Humennom. Odviezli sme sa tam vlakom čo sa deťom veľmi páčilo. Milé bolo privítanie aj v kaštieli, kde sme sa veľa dozvedeli o živote šľachty od renesancie po 20. storočie. Zaujímavá bola aj prírodovedná expozícia - Živočíšstvo Horného Zemplína. Deti si upevnili svoje vedomosti z dejepisu a rozšírili znalosti z biológie.

          • ŽIACKA KONFERENCIA GLOBE 2023

          • Konferencia žiakov základných a stredných škôl sa uskutoční vo štvrtok 22. júna 2023 v dopoludňajších hodinách online na platforme ZOOM. Na konferencii spolu odprezentujú vlastné merania a vymenia si skúsenosti z bádania počas tohto školského roka v programe GLOBE. Žiaci budú mať tiež príležitosť diskutovať svoje pozorovania s odborníkmi z Vedeckej rady GLOBE.

          • Výstavka kníh od Taktiku

          • V dňoch od 5.6. - 14.6.2023 sa na našej škole konala výstavka kníh vydavateľstva Taktik pre II. stupeň ZŠ. Vďaka obchodnej poradkyni pani Svetlane Stretavskej sme nadviazali s vydavateľstvom spoluprácu. Ďakujeme!

          • Výstava " Vedecká hračka"

          • Dňa 9.6.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili na interaktívnej výstave v priestoroch Zemplínského múzea v Michalovciach. Výstava obsahovala hlavolamy, hračky vysvetľujúce rôzne fyzikálne javy: kaleidoskop, kyvadlo, presýpacie hodiny, koleso,.. . Žiaci si so záujmom vyskúšali vedecké hračky a uplatnili pri tom svoje vedomosti z fyziky a matematiky.