• Rodičovské združenie

          •  

            Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že v dňoch 12.5. a 13.5.2022 sa v našej škole uskutočnia triedne rodičovské združenia.

             

            Tešíme sa na Vašu účasť.

          • Deň matiek

          • Druhá májová nedeľa sa neodmysliteľne spája s Dňom matiek. Aj žiaci našej školy si pripomenuli tento sviatok rôznymi aktivitami. Nielenže zarecitovali krásnu báseň o mamičke, ale ju aj napísali do zošitov. Potom si spoločne zaspievali pieseň o mamičke a vytvorili krásne srdiečka ako symbol lásky a poďakovania svojim mamám za ich lásku, nehu a starostlivosť.

          • Beseda - Moje správanie

          • Dňa 5.5.2022 sa uskutočnila beseda so žiakmi 1 stupňa a dňa 6.5.2022 so žiakmi 2 stupňa ZŠ na tému Moje správanie. Táto beseda bola obohatená  prezentáciou na interaktívnej tabuli s vysvetlením pojmu správanie , a aké typy správania poznáme, taktiež prezentácia obsahovala rôzne ukážky a typy úloh k danej téme. Následne žiaci 2 stupňa vypracovali kvíz s otázkami o slušnom správaní. Žiaci 1 stupňa si upevnili pravidla správania a to zábavnou aktivitou  vymaľovania obrázkov znázorňujúcich rušeň s vagónmi.

            PhDr. Ťahlová

             

          • Meteorologická búdka

          • Profesionálna meteorologická búdka je pomerne drahá záležitosť, ale pre potreby programu GLOBE sme takúto meteorologickú búdku dostali od programu GLOBE.

            Búdka musí mať na dverách a bočných stranách prieduchy tak, aby bol zaistený dobrý voľný priechod vzduchu, ale zároveň aby do vnútra neprenikal dážď či sneh. Najlepšie sa to dá docieliť štrbinami vo forme pevných žalúzií. Otvory pre podporu prúdenia vzduchu musia byť aj na dne búdky.Búdka musí byť natretá bielou farbou. Je potrebné použiť farbu na drevo do exteriéru a odporúčame urobiť minimálne tri vrstvy náterov.

            Búdku sme pripevnili na stĺpik a ten sme zapustili pevne do zeme, aby sme čo najviac stlmili prípadné vibrácie spôsobené vetrom či dopravou. Stĺpik musí byť dostatočne vysoký, aby teplomer v búdke bol vo výške 150 cm nad povrchom zeme.

            Dvierka búdky musia smerovať k severu, čo znižuje pôsobenie priameho slnečného žiarenia pri odčítaní teploty. Ku stanovišťu búdky môžete dať informáciu, na čo slúži, s prosbou, aby vám ju nikto neničil.

            Zaujímavé bude pridať výsledky vašich meraní v podobe mapiek či grafov či odkaz na vaše webové stránky, kde sú výsledky k dispozícií.

             

          • Meranie výšky stromu

          • V rámci zapojenia našej školy do programu THE  GLOBE sme so žiakmi 3.A, 4.A, 7.A 8.A triedy  určovali výšku dvoch stromov Lipy malolistej pomocou zhotoveného klinometra a meracieho pásma.

             

             Jedná sa o stromy na dvoch stanovištiach,  na ktorých od septembra pozorujeme opad listov a momentálne jarné pučanie stromov.

            Lipa malolistá 1 sa nachádza medzi budovami . Jej  výška bola meraním a výpočtom určená na 264 cm.

            Lipa malolistá 2 sa nachádza v školskej záhrade . Jej  výška bola meraním a výpočtom určená na 277 cm.

            Z projektu THE GLOBE , do ktorého je v celom okrese Sobrance a Michalovce zapojená iba naša ZŠ Blatné Remety bola v záhrade školy umiestnená meteorologická búdka.

            Budeme so žiakmi školy  pozorovať  javy v počasí.  Bude slúžiť na uloženie citlivých prístrojov ako sú napr. tlakomer, vlhkomer a digitálny teplomer.

            ​​​​​​​