• Vynovený areál našej školy

          • V obci Blatné Remety sa podarilo vytvoriť v areáli našej základnej školy novovybudovaný chodník. Školský dvor sa zmenil a je oveľa bezpečnejší, pretože bezpečnosť detí navštevujúcich základnú školu si pýtala azda najväčšiu pozornosť.

          • Projekt GLOBE pokračuje

          • Tohto roku opäť pokračujeme v projekte Globe so žiakmi II. stupňa. Budeme robiť pozorovania oblohy určovaním zrážok, sledovaním teploty vzduchu..... pod vedením pani učiteľky Schwarzovej.

          • SVETOVÝ DEŇ ÚSMEVU

          • Každoročne prvý októbrový piatok patrí tomu najkrajšiemu prejavu, ktorým dokáže len človek vyjadriť svoju radosť, šťastie a dobrú náladu... ÚSMEV, nič nestojí, a predsa jeho cena je nesmierna. Každý deň (nielen dnes), by sme si mali nájsť dôvod na úsmev a obdarovať ním svoje okolie, veď nikdy neviete, ako veľmi môžete svojím úsmevom niekomu pomôcť. Žiaci prvého stupňa si Deň úsmevu pripomenuli tvorením smajlíkov. Kreslením, maľovaním a strihaním smajlíkov žiaci poslanie tohto dňa naplnili a úsmevy nielen rozdávali, ale aj vo veľkom množstve prijali. 

          • GALÉRIA TALENTOV 2022

          • Touto výtvarnou prácou s názvom Šťastný život v mieri reprezentoval našu školu Dávid Sliško        z 1. A v rámci  XI. ročníka celoslovenskej súťaže:GALÉRIA TALENTOV 2022,                    kde získal 1. miesto. Víťazovi srdečne blahoželáme a tešíme sa z dosiahnutého úspechu.

          • Projekt: Vedecký kuriér 2022

          •  

            Európska noc výskumníkov 30.9.2022

            Opäť v tomto školskom roku sme sa zapojili do projektu Noc výskumníkov, vďaka čomu budeme počas mesiaca október robiť pokusy z fyziky, envirobiológie a ekológie    so žiakmi 4.A až 9.A.

            Čo je to Vedecký kuriér? 

            Cieľom Vedeckého kuriéra  je ukázať žiakom vedeckú prácu a nadchnúť ich pre vedu   a výskum. Prostredníctvom tejto aktivity Európskej noci výskumníkov si žiaci budú môcť vyskúšať pokusy z  fyziky, ekológie, envirobiológie, priblížiť si princípy strojového učenia cez vesmírnu tematiku. Vďaka experimentom, priamemu zážitkovému vzdelávaniu si žiaci budú môcť vyskúšať, aká môže byť práca výskumníkov zaujímavá! 

            Vedecký kuriér Fyzika  

            Pokusy   z fyziky, ktoré objasnia prečo sa nám v mori pláva ľahšie a vyrobia dúhu na počkanie. Vedecký kuriér Fyzika Vám opäť prináša set viacerých experimentov zameraných na názorné ukážky fungovania magnetického poľa, odstredivej a gravitačnej sily, meranie hustoty kvapalín, ale aj silu elektrického náboja. Pokusy sú odporúčané pre 2. stupeň ZŠ.

            Vedecký kuriér Ekológia 

            Čo poháňa Vedeckého kuriéra Ekológia? No predsa solárna energia. On predsa vie,že obnoviteľné zdroje sú budúcnosť. A  vy sa to vďaka modelu žaby naučíte tiež.

            Objednajte si Vedeckého kuriéra Ekológia a rozhýbte svoju vlastnú solárnu žabu. 

             

            Vedecký kuriér  Enviro - Neprestávaj oxidovať

            Sila železanov pri čistení vôd

            Vieš, že odpadová voda prechádza množstvom procesov, ktoré ju čistia od baktérii, vírusov, ale aj liečiv a iných chemikálii? A už si počul, že nato využívame formu železa? Zisti, ako je na tom čistota vody v tvojom okolí          a vyskúšaj z nej odstrániť nečistoty pomocou nášho vedeckého kuriéra.

             

             

          • Článok v novinách

          • O projekte Globe, do ktorého je naša škola zapojená už druhý rok vyšiel článok v Chránených územiach Slovenska  pod názvom „Bádanie v Globe nás stále viac  baví“ str. 80.

            V tomto článku je citované: „Pani učiteľka Ing. Monika Schwarzová zo ZŠ Blatné Remety vidí pozitíva bádania aj pri sociálne znevýhodnených žiakoch: „Deti sa veľmi tešia na hodiny vonku, sme zapojení aj do konferencie Globe. Zažijú veľa zábavy  a ani si neuvedomujú, že sa učia. Vďaka programu sa na veľa vecí pozerajú ináč. Vnímajú, prečo listy na jeseň žltnú, či prečo skôr narastú púčiky lipe umiestnenej v areáli školy  a nie medzi budovami a tiež, že aj stromy majú svoj vek a výšku.“

            Určovanie  výšky stromu so žiakmi 8.A triedy.

          • Oznam

          • V dňoch od 26.09.2022 – 30.09.2022 bude vyučovanie na našej škole prebiehať dištančnou formou.

             

             

          • Rozprávka O troch grošoch

          • Rozprávkou O troch grošoch sa začala aktivita pre žiakov 1. - 4. roč. dňa 22.9.2022. Bola zameraná na rozvoj finančnej gramotnosti, vedomostí a zručností žiakov. Nechýbala dramatizácia rozprávky, čítanie úryvku   s porozumením a didaktické hry,   pri ktorých žiaci vytvorili pozvánku na danú akciu, poskladali postrihané obrázky, rozdelili peniaze na mince a bankovky a nakoniec namaľovali mince podľa svojich predstáv. Zopakovali si učivo  z matematiky a v úlohe boháčov rozdelili peniaze tým, ktorí to najviac potrebujú. Aktivita sa žiakom páčila a mali z nej radosť.

                 

             

                 

          • Šarkaniáda

          • Radujú sa milé deti, keď v povetrí šarkan letí. Touto vetou by sme mohli opísať aj 13. september 2022, kedy žiaci 1. stupňa zhotovili šarkanov a za pomoci vetra ich púšťali na školskom dvore. Ako to vyzeralo počas aktivity si môžete pozrieť vo fotogalérii.

          • Jesenné cvičenie v prírode

          • ​​​​​​Dňa 8. septembra 2022 sa uskutočnilo  Jesenné cvičenie v prírode  pre žiakov  1. stupňa            na športovom ihrisku v Blatnej Polianke. Cieľom cvičenia v prírode bolo u žiakov prostredníctvom prirodzených cvičení zlepšiť úroveň pohybových schopností a špeciálnych zručností, precvičovanie základných poznatkov z dopravnej výchovy, environmentálnej výchovy a  upevňovanie kladného vzťahu k ochrane prírody. 

            Na 2. stupni sa uskutočnili Účelové cvičenia, počas ktorých si žiaci osvojili  vedomosti a zručnosti  z predmetov: Riešenie mimoriadnych situácií – civilná ochrana, Zdravotná príprava, Výchova k bezpečnému správaniu, Pohyb a pobyt v prírode a Dopravná výchova. Následne na praktickom cvičení, ktoré sa uskutočnilo  na školskom dvore žiaci preukázali osvojenie týchto znalostí.

             

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

          • Dňa 5.9.2022 sa opäť otvorili brány našej školy. Po odznení štátnej hymny pán riaditeľ, Mgr. Martin Pastirik, začal slávnostné otvorenie nového školského roka 2022/2023.  Srdečne privítal všetkých žiakov, zvlášť prvákov a poprial im veľa šťastia a osobných úspechov. Po krátkom príhovore predstavil kolektív učiteľov a ostatných zamestnancov školy a všetkým poprial úspešný a pohodový školský rok. Školský rok je otvorený a nás čaká desať mesiacov usilovnej práce,  ktorú spoločnými silami hravo zvládneme.Tak nech sa nám všetkým darí.

             

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo ZŠ v Blatných Remetách oznamuje žiakom, že slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční 05.09.2022 o 8:00.

          • Letná Škola 2022

          • LETNÁ  ŠKOLA  2022

            Na základe úspechu minuloročnej letnej školy  naša škola  organizuje  letnú školu v dňoch 15.8.2022 až 26.8.2022 pre žiakov 1. až  9. ročníka.

             Postupne zverejňujeme podrobnosti o aktivitách počas letnej školy.

             

            1. Deň Letnej Školy 

            Beseda s pracovníkom CHKO Vihorlat

             

             

            2. Deň Letnej Školy

            Filmové predstavenie kino Michalovce​​​​​​​

             

             

            3. Deň Letnej Školy

            Cestujeme do vesmíru beseda s pracovníkom Hvezdárne

            ​​​​​​​​

             

            4. Deň Letnej Školy

            Kráľovstvo kníh

             

             

            5. Deň Letnej Školy

            Diskotéka a zábavné hry



            6. Deň Letnej školy

            Zvieratká a rastlinky v našom okolí.



            7.Deň Letnej školy

            Požiarnici v akcii, Varím, varíš, varíme ...

             

            8. Deň Letnej školy

            Pes priateľ človeka a pomocník policajtov.

             

             

            9. Deň Letnej Školy

            Bezpečnosť a ochrana zdravia nielen účastníkov cestnej premávky.


            10. a zároveň posledný deň Letnej Školy

            Zdieľanie zážitkov z celého trvania projektu Letná Škola 2022 a zábava žiakov v detskom zábavnom parku Divočinka Michalovce

          • Letná škola 2022

          • Aj tento rok sa naša škola zapojila do projektu Letná škola 2022 

            v termíne od 15.8 – 26.8.2022.

            Letná škola má zložku vzdelávaciu, reflektujúcu na školský vzdelávací program a zložku rozvoja zručností – zameranú na voľnočasové, socializačné a pohybové aktivity. Neprebieha vo forme klasického vyučovania, ale jej primárnym cieľom napriek tomu ostáva vzdelávanie a rozvoj kompetencií žiakov. Cieľom našej letnej školy je poskytnúť žiakom možnosť na osvojenie, upevnenie vedomostí, zručností a spôsobilostí žiakov, ako aj na vzdelávanie. 

            Letná škola je plne hradená z finančných prostriedkov, ktoré na tento účel vyčlenilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na základe Memoranda o spolupráci s UNICEF a žiaci za účasť v Letnej škole teda neplatia žiadne poplatky. V rámci Letnej školy bude žiakom okrem programu zabezpečené aj stravovanie.

             

            Bližšie informácie budú zverejnené na stránke školy a u tr. učiteľov.

          • Didaktické hry

          • Dňa 21.06.2022 sa uskutočnili v našej škole didaktické hry pre žiakov 1. - 4. ročníka. Boli zamerané na:

            • riešenie mimoriadnych udalostí,

            • zdravotnú prípravu,

            • dopravnú výchovu,

            • pohyb a pobyt v prírode a jej ochranu,

            • výchovu k bezpečnému správaniu.

             

            Za zdarný priebeh DH boli zodpovedné vyuč. 1. stupňa v spolupráci s PhDr. M. Ťahlovou.

          • Čítajme si 2022.

          • Žiaci našej školy sa aj v tomto školskom roku zapojili do čitateľského  celoslovenského  maratónu

             „Čítajme si ...2022. „Zapojilo sa 46 žiakov. Už sa tešíme aj na budúci ročník.