• Preberanie antigénových testov

          • Riaditeľ ZŠ Blatné Remety oznamuje rodičom, že ďalšie kolo vydávania antigénových testov bude prebiehať od zajtra 10:30 - 12:30 hod. alebo po dohode s triednym učiteľom,  vo vestibule školy.

            Prosíme rodičov, aby dodržiavali protipandemické opatrenia a dodržiavali zásady  R-O-R pri vstupe do areálu školy!

          • Kvíz

          • Pri príležitosti dňa 17. novembra – Dňa boja za slobodu a demokraciu sa uskutočnil kvíz pre žiakov 7. a 8. ročníka. Žiaci si tak rôznymi aktivitami pripomenuli udalosti zo 17. novembra 1989, kedy naši rodičia i starí rodičia spoločnými silami v silnej túžbe po slobode pripravili pre nás možnosť žiť v krajine, v ktorej môžeme chodiť do školy, čítať knihy a časopisy, demokraticky voliť, všetci môžeme slobodne cestovať. Niektorým žiakom sa v kvíze darilo viac, niektorým menej. Víťazmi sa stali: 1. miesto: Jessica Behárová (8.A), 2. miesto: Patrícia Banomová (7.A), 3. miesto: Michal Sliško (8.A). Víťazom srdečne blahoželáme!

          • MS Teams - Prvé prihlásenie -pomoc pre žiakov

          • Tento návod vám ukáže kroky prvého prihlásenia sa do online verzie Teams cez webový prehliadač a stiahnutie aplikácie do počítača. Zároveň si aplikáciu nastavíte tak, aby fungovala správne kamera, mikrofón aj zdieľanie obrazovky.

             

            Teams.microsoft.com

            Otvorte stránku office.com a kliknite na Teams , alebo rovno otvorte stránku teams.microsoft.com.

            Otvorí sa vám uvitacie okno, ktoré môžete zatvoriť.

             

            Zmeňte jazyk

            Ako prvé kliknite na svoju ikonku a zmeňte jazyk kliknutím an Settings.

            Následne vyberte Slovenčina a kliknite na Save and restart.

            Stiahnite si aplikáciu Teams

            Toto je len online verzia Teams, ale my si chceme stiahnuť Teams do počítača a nainštalovať si ho ako program. Je to oveľa lepšie a najmä sa netreba stále prihlasovať. Kliknutím na ikonku vľavo dole si stiahnete Teams do počítača a môžete ho nainštalovať.

            Spustite stiahnutú aplikáciu

            Toto je návod pre inštaláciu na Windows.

            Spustite stiahnutý program.

            Inštalácia

            Po nainštalovaní a prvom spustení programu Teams sa musíte opäť prihlásiť. Neskôr už od vás prihlásenie nebude pýtať. Zadajte svoje meno pre Office 365, ktoré vyzerá ako školský email.

            Zadajte vaše nové zmenené heslo a kliknite na Prihlásiť sa. Alebo Sign in (anglicky)

            V ďalších oknách kliknite na Lets do it. A v ďalšom okne povolte systému používať program Teams kliknutím na Áno.

            Zmena jazyka v aplikácii

            Hotovo. Ak ste sa prvýkrát prihlásili, je vhodné zmeniť jazyk programu na slovenčinu. Kliknite na vašu ikonku vpravo hore a potom na Settings. Potom zmeňte Language z English na Slovenčina.

            Mobilná aplikácia

            Hotovo, aplikáciu máte nainštalovanú. Nainštalujte si ju aj do mobilu, alebo tabletu načítaním QR kódu.

             

             

             

            V prípade otázok kontaktujte digitálneho koordinátora na: patrik.sepelak@zsbremety.sk

          • Preberanie antigénových testov

          • Riaditeľ ZŠ Blatné Remety oznamuje rodičom, že vydávanie antigénových testov bude prebiehať počas pracovných dní od 12:00 - 13:30 hod. alebo po dohode s triednym učiteľom,  vo vestibule školy.

            Prosíme rodičov, aby dodržiavali protipandemické opatrenia a dodržiavali zásady  R-O-R pri vstupe do areálu školy!

          • Farebný svet – Coloriskeri luma

          • Romano kher – Rómsky dom v roku 2021 organizuje 13. ročník celoštátnej súťaže Farebný svet – Coloriskeri luma pre žiakov základných škôl, do ktorej sa zapojili aj žiaci našej školy. Vytvorili výtvarné práce na tému:

            „Prostredie, v ktorom žijem“, pričom zahrnuli aj podtému "Krásy prírody v mojom okolí." V školskom kole boli ocenené práce týchto žiakov: M. Sliška, Z. Beňakovej, K. C. Sliškovej z 1.A, D. Sliškovej z 2.A a P. Banomovej zo 7.A. Výhercom srdečne blahoželáme a držíme palce v celoslovenskom kole.

          • ŠARKANIÁDA

          • K jeseni neodmysliteľne patria šarkany, preto sme tento šk. rok 2021-22 spolu so žiakmi na 1. stupni ZŠ vytvárali šarkanov. Žiaci si pripravili, nakreslili, či vymaľovali šarkana podľa vlastnej fantázie – pri vytváraní šarkanov sa naozaj vyhrali a boli veľmi kreatívne. 27.október 2021 bol deň ako vyšitý pre púšťanie šarkanov. Slnečné, mierne veterné počasie prialo žiakom 2.A ZŠ na púšťanie šarkanov. Na školskom dvore sa to len tak hemžilo všelijakými farebnými šarkanmi, ktoré vystúpili do výšin a postarali sa o pestrofarebné divadlo na oblohe. Vetrík kamarát snaživo pomáhal a tak všetci s napätím sledovali, ktorý šarkan vyletí najvyššie a ktorý vydrží najdlhšie lietať. Táto akcia sa nám veľmi vydarila, žiaci sa nabehali, vyšantili do sýtosti a zatlieskali šarkanom, ktorí sa aspoň na chvíľu vzniesli do výšky. 

          • WocaBee

          • Žiaci triedy 8.A angličtina získali prvenstvo v precvičovaní slovnej zásoby v okresnom kole súťaže a postupujú do krajského kola.

            V októbri sa žiaci našej školy zapojili do Jazykového WocaBee šampionátu.Jedná sa o tretí ročník súťaže v učení slovíčok cudzieho jazyka, v ktorom medzi sebou súperia študentivšetkých cudzích jazykov od základných škôl až po gymnáziá, a to nielen naSlovensku, ale aj v susednej Českej republike.Šampionát prebieha výhradne online, v inovatívnej aplikácii na učenie cudzích slovíčok  s názvom WocaBee.

            Celkovo sa do súťaže zapojilo celkovo takmer 60 000 žiakov.V našom okrese sa najusilovnejšími žiakmi stali žiaci našej školy, gratulujeme triede: 8.A angličtina,ktorú vedie p. uč. Novotná. Žiaci získali prvenstvo vďaka tomu, že v súťažnom období 20.10. - 29.10.2021nahrali denne v priemere 38 bodov (tzv. WocaPoints) na žiaka.Žiaci v aplikácii získavajú body iba za správne odpovede pri precvičovaní slovíčok.Vďaka tomu, že podali skvelý výkon, sa stali okresnými WocaBee šampiónmi a zaslúžene postupujú do krajského kola,ktoré začína 3.11. a končí 12.11.2021.

            Držme našim žiakom palce, aby boli úspešní aj naďalej a prebojovali sa svojou usilovnosťouaž do česko-slovenského finále Jazykového WocaBee šampionátu.

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • Žiaci našej školy sa zapojili do  17. ročníka celoslovenského projektu "Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice" k Medzinárodnému dňu školských knižníc dňa 25. októbra 2021.

            Téma: „Radostná podpora zážitkového učenia školskou knižnicou" .

            Názov podujatia: „Život KATICI a dnešný život Rómov.“

             

            Priebeh podujatia:

            1.Oboznámenie žiakov s históriou Medzinárodného dňa školských knižníc

            2. Informácie o živote a tvorbe Kataríny Taikonovej

            3. Rozhovor o príbehoch z knihy Katici a poslanie pre dnešok

            4. Rómske piesne v interpretácii žiakov 7.A a 8,A

            5. Prezentácia – pozvánka do knižnice pre žiakov 1. a 2. ročníka , následná návšteva knižnice,    výstavka   kníh

            6. Čítanie príbehov z knihy Katici a rozhovor o postavách a živote Rómov v minulosti a dnes pre žiakov 3. a 4. ročníka.

            7. Prezentovanie ilustrácii z knihy, ktoré počas podujatia kreslili žiačky 7.A triedy

            Atmosféru z podujatia si môžete pozrieť v galérii.

          • O troch grošoch

          • Táto aktivita bola zameraná na rozvoj finančnej gramotnosti u žiakov našej školy. Žiaci 1. - 4. roč. boli motivovaní rozprávkou O troch grošoch, ktorú si pozreli na interaktívnej tabuli. Následne vymaľovali mince a vytvorili plagáty.

          • Záložka do knihy spája školy 2021/2022

          • Žiaci našej školy sa zapojili do 12. ročníka česko – slovenského projektu Záložka do knihy spája školy: Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní . Zhotovili záložky a zrealizovali sme ich zaslanie partnerskej škole Rudinská v okrese Kysucké Nové Mesto. Žiaci mohli pri výrobe využiť svoju kreativitu a predstavivosť.

          • Október - Mesiac úcty k starším

          • Dňa 20.10.2021 si pripomenuli žiaci našej školy ako prejavovať úctu k starším nielen v októbri, ale aj počas celého roka prostredníctvom rozhlasovej relácie, ako aj iných aktivít. Žiaci vymaľovali obrázky dedka a babky a vytvorili obrázky starých rodičov z farebného papiera. Aktivity sa žiakom páčili, cieľ bol splnený.

          • Čarokrásna jeseň

          • Čarokrásna jeseň očarila žiakov našej školy svojimi farbami a ich šikovnosťou a tvorivosťou vznikli v týždni od 11.10. - 15.10.2021 rôzne výtvarné práce, ktorými skrášlili interiér školy a svoje triedy. Stvárnené čaro jesene si môžete pozrieť vo fotogalérii.

          • Najkrajšia tekvica

          • V dňoch od 11. 10. - 15.10.2021 sa uskutočnila na našej škole súťaž Najkrajšia tekvica. Do súťaže sa zapojili žiaci 1. - 4. ročníka a vytvorili krásne práce, ktoré si môžete pozrieť vo fotogalérii. Všetky tekvice boli krásne, takže boli odmenení všetci žiaci, ktorí sa do tejto súťaže zapojili. Za svoje práce dostali sladké odmeny.

            Čarokrásna jeseň očarila žiakov našej školy svojimi farbami a ich šikovnosťou a tvorivosťou vznikli v týždni od 11.10. - 15.10.2021 rôzne výtvarné práce, ktorými skrášlili interiér školy a svoje triedy. Stvárnené čaro jesene si môžete pozrieť vo fotogalérii.

             

          • Slávik Slovenska 2021

          • Na našej škole sa uskutočnilo školské kolo celoštátnej speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii  slovenskej ľudovej piesne SLÁVIK SLOVENSKA. Naši žiaci súťažili v dvoch kategóriách. Trojčlenná porota zhodnotila výkon našich „ slávikov“ a rozhodla takto:

            Prvá kategória :

            1. miesto Milan Balog 4.A

            2.miesto Pavol Cifra 3.A

            3.miesto  Zuzana Beňaková , Erika Gunárová, Klaudia Gunárová 1.A

             

            Druhá kategória :

            1. miesto Eduard Ďuraško 7.A

            2. miesto  Vanesa Kirvejová 5.A

            3. miesto  Jozef Gábor 9.A

             

            Víťazi školského kolo postupujú do okresného kola .

            Gratulujeme!

          • Deň úsmevu

          • Žiaci prvého stupňa si Deň úsmevu pripomenuli tvorením smajlíkov. Tento deň je určený na dobré skutky, dobrú náladu a na pochopenie sily úsmevu, ktorý robí naše dni krajšími. Kreslením, maľovaním a strihaním smajlíkov žiaci poslanie tohto dňa naplnili a úsmevy nielen rozdávali, ale aj vo veľkom množstve prijali.

          • Európska noc výskumníkov 2021

          • Prostredníctvom tejto aktivity Európskej noci výskumníkov si žiaci 7.A a 9.A vyskúšali pokusy z chémie. Vďaka experimentom a  priamemu zážitkovému vzdelávaniu si žiaci vyskúšali, aká môže byť práca výskumníkov zaujímavá! 

            Vedecký kuriér Chémia

            V prvom pokuse robili chromatografiu fixiek:

            V  rámci druhého  pokusu  si  žiaci  robili odtlačky prstov:

            V treťom pokuse si žiaci  otestovali  sliny: ​​​​​​​

             

            Vedecký kuriér Fyzika

            Prostredníctvom tejto aktivity Európskej noci výskumníkov si žiaci 6.A  vyskúšali pokusy s kvapalinami zamerané na názornú ukážku a vysvetlenie hustoty kvapalín.

            Prvý pokus: Ako naučiť plastelínu plávať ?

            Druhý pokus: Pláva alebo nepláva

             Žiaci  9.A si vyskúšali pokusy na magnetizmus. . 

            Prvý pokus: Sila magnetu

            Druhý pokus: Kompas

            Tretí pokus: Sledovanie siločiar

          • Slávik Slovenska

          • Školske kolo Slávika Slovenska 2021 sa uskutoční 5. októbra (utorok) v I.A triede. Prihlásiť sa môžete u pani učiteľky Paľkovej a Beňkovej do 1.10.2021.

          • Európsky deň jazykov

          • „Kto hovorí cudzím jazykom len trochu, má z neho väčšiu radosť než ten, kto ho ovláda dobre.“ Toto sú slová známeho nemeckého filozofa  a sú aktuálne s pripomenutím si významného dňa – Európskeho dňa jazykov, ktorý si každoročne pripomíname  26.septembra už od roku 2001,kedy ho vyhlásila Rada Európy.

            Žiaci našej školy si tento deň pripomenuli rôznymi aktivitami :

            1. Na hodinách anglického a ruského jazyka žiaci diskutovali s vyučujúcimi o prínose jazykového vzdelávania, o príležitostiach a možnostiach, ktoré sa im výučbou cudzích jazykov otvárajú. Na hodinách žiaci hrali hry a spievali pesničky.

            2.  Starší žiaci mali možnosť otestovať si svoje vedomosti v rôznych kvízoch s európskou a jazykovou tematikou. Zamýšľali sa nad otázkami ,,why´´ - prečo je dobré učiť sa cudzie jazyky a ,,how´´- akými rôznymi spôsobmi si dokážeme jazyky osvojiť. Dozvedeli sa, že Európska Únia má 24 úradných a pracovných jazykov .Pripravili nástenku k tomuto významnému dňu.

            3. V rámci aktivity Spoznajme Európu spolu s vyučujúcimi anglického a ruského jazyka pripravili v školskej kuchynke posedenia pri ruskom čaji a anglických pancakes.                  .

            Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a realizácií aktivít k Európskemu dňu jazykov.

          • Biela pastelka 2021

          • Vážení rodičia!

            V piatok 24.09.2021 sa naša škola zapojí do verejnej zbierky BIELA PASTELKA, ktorú organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenka.

            Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím.

            Výnos Bielej pastelky je každoročne  použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, pri nácviku samotnej chôdze bielou palicou, pri výučbe  čítania a písania Braillovho písma, kurzami práce s kompenzačnými pomôckami, optickými a technicky náročnými pomôckami, pri nácviku sebaobslužných činností – varenie, upratovanie, panie, žehlenie a teda na financovanie aktivít , ktoré nevidiacim a slabozrakým ľudom pomáhajú začleniť sa do  bežného života.

            Prispieť môžu žiaci a rodičia v našej škole v piatok 24.09.2020.

          • Záložka do knihy spája školy: Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní.

          • Žiaci našej školy sa aj v tomto školskom roku zapoja už do 12.ročníka česko – slovenského projektu Záložka do knihy spája školy: Očarujúci svet knižných príbehov, rozprávok a básní. Žiakom prajeme, aby pri tvorbe záložiek a následnej výmene s partnerskou školou zažili veľa radosti z čítania, veselej zábavy so záložkami a radostného objavovania krásnych priateľstiev.