• Naša nová tradícia – oceňovanie Žiak mesiaca

          • Ako dať do pozornosti všetkým, že na škole máme žiakov, ktorí môžu byť vzorom pre ostatných spolužiakov a častokrát aj pre dospelých? Radi by sme to robili formou oceňovania – Žiak mesiaca.

            Zavedením tejto tradície chceme upriamiť pozornosť na pozitívne vzory z radov našich žiakov, podporiť komunikáciu a sebareflexiu v rámci triednych kolektívov. Ocenením chceme poukázať na skutočné hodnoty človeka, ako sú priateľstvo, slušnosť, pomoc v núdzi, ľudskosť – hodnoty, ktoré sa nebadane vytrácajú z nášho života. 

            Žiakom mesiaca za február sa stal Maroš Sliško z 3. A triedy. Ocenenie si zaslúži za výborné výsledky vo vzdelávaní, svedomitú prípravu na vyučovanie, reprezentáciu školy v súťažiach. Je jednou z našich usilovných včeličiek, a preto si toto ocenenie právom zaslúži.

          • Slávnostné otvorenie ČITATEĽSKÉHO KÚTIKA

          • Dňa 12.3.2024  sa na chodbe našej školy uskutočnilo slávnostné otvorenie čitateľského kútika. Pani zástupkyňa symbolicky pokrstila čitateľský kútik šampanským a žiakom zaželala, aby sa v novovytvorenom prostredí príjemne cítili a s radosťou prenikali do sveta fantázie. V školskom rozhlase zaznela aj rozhlasová relácia pri príležitosti MDŽ, Dňa vody a Dňa učiteľov.

             

          • DOD na pracovisku SHMÚ

          • Dňa 22.3.2024 sa uskutoční DOD na pracovisku SHMÚ v Košiciach. Žiaci sa dozvedia zaujímavé informácie o počasí, o tom ako sa pripravuje počasie v RTVS, o hydrológii, klimatológii, kvalite ovzdušia, ako aj o radarových vežiach na Slovensku. 

          • Oznam pre rodičov a zákonných zástupcov žiakov

          • Riaditeľstvo ZŠ Blatné Remety oznamuje všetkým rodičom a zákonným zástupcom žiakov o ich povinnosti dodržiavať zákon v súvislosti s povinnou školskou dochádzkou. Zákonný zástupca dieťaťa musí dbať o to, aby dieťa pravidelne dochádzalo do školy !!!

            • Ak má dieťa v jednom mesiaci vymeškaných 15 a viac vyučovacích hodín ako neospravedlnených, triedny učiteľ to nahlási riaditeľovi školy, riaditeľ školy o tom ihneď upovedomí zriaďovateľa a úrad sociálnych vecí a rodiny. Triedny učiteľ preukázateľne písomne zaznamená 15 neospravedlnených hodín v mesiaci, čo má za následok pozastavenie prídavku na dieťa.

            • 60 neospravedlnených hodín v jednom školskom roku – podnet na začatie priestupkového konania voči zákonnému zástupcovi zo strany obce na základe podnetu školy.

            • 100 neospravedlnených hodín v jednom školskom roku – podnet na začatie trestného stíhania zákonných zástupcov súvisiace s ohrozovaním mravnej výchovy mládeže (trestný zákon).

          • Testovanie T9

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania /NÚCEM/ v školskom roku 2023/2024 realizuje celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ v zmysle zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov /školský zákon/ a podľa § 155 odseku 8 školského zákona sa testovanie uskutočňuje aj na všetkých gymnáziách s osemročným vzdelávacím programom, základných školách.

            Testovania sa môžu zúčastniť aj žiaci podľa § 97 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. V zmysle dokumentu Sprievodca školským rokom 2023/2024 sa riadny termín Testovania 9 v školskom roku 2023/2024 uskutoční v dňoch 20. a 21. marec 2024 (streda, štvrtok).

            Cieľom testovania je získať obraz o výkonoch žiakov na výstupe z nižšieho stredného vzdelávania a poskytnúť školám a širokej odbornej verejnosti spätnú väzbu a komplexnejší obraz o testovaných predmetoch, ktorý môže pomôcť pri skvalitňovaní vzdelávania.

            V Blatných Remetách 4. 3. 2024, Ing. M. Schwarzová výchovný poradca 

             

             

          • Recept na dobré priateľstvo

          • Priateľstvo je vzácny dar, nedá sa kúpiť za peniaze a spája ľudí po celom svete. Aj my so žiakmi 2.stupňa sme 23.2.2024 uskutočnili preventívnu aktivitu s cieľom podporiť správnu hodnotovú orientáciu. Žiaci vytvorili aj recept na dobrého priateľa. V závere aktivity sme si priali, aby sme mali v živote skutočných priateľov a boli dobrými priateľmi pre iných!

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 22.2.2024 sa v SO uskutočnil 29.ročník Šalianskeho Maťka. Na tejto okresnej súťaži žiaci súťažili v prednese povesti a boli zaradení do 3 kategórii. Najlepší z každej kategórie postúpili do krajského kola. Našu školu reprezentoval v prednese povesti od Andreja Chudobu – Gajdoš a vlk, žiak Maroš Sliško z 3.A. Za svoju snahu a usilovnosť získal ako ostatní zúčastnení Pamätný list a my sa tešíme na ďalšie súťaže, v ktorých nás s hrdosťou bude reprezentovať a robiť našej škole dobré meno.